Goed nieuws voor Europese fans van Walt Disney World

Het nieuws waar velen van ons hier in Europa al maanden zaten op te wachten kwam er dan toch gisteren. Europeanen en Britten mogen opnieuw naar de Verenigde Staten reizen vanaf 1 November 2021 en dat na een “travel-ban” van anderhalf jaar. Canada liet al sinds begin september opnieuw internationale toeristen toe maar nu volgen dus ook de Verenigde Staten twee maanden later. Helaas zal het wel nog niet helemaal zoals vroeger worden, het is vanzelfsprekend dat er een bewijs van volledige vaccinatie zal worden gevraagd maar velen waren ook verrast dat er ook nog een negatieve test voorgelegd moet worden alvorens het vliegtuig op te stappen. Deze test moet worden uitgevoerd 3 dagen voor je vertrek.

Het is een kleine moeite maar veel mensen hadden dit waarschijnlijk toch liever anders gezien, want naar de USA reizen is sowieso toch al een serieuze organisatie (dollars, vliegtickets, hotel, transport naar luchthavens, ESTA aanvragen, …) dus komt dit covid gedoe er nog eens bij.

Wat als?

Ook al is dit voor veel mensen een kleinigheid (met een kostprijs weliswaar), is de vraag toch “Wat als ik positief test?”. Je koffer is al gepakt en je bent al in goeie mood om eindelijk te vertrekken, je verblijf is betaald, vliegtickets op zak en dan mag je niet vertrekken omdat je ondanks vaccinatie en zonder symptomen toch positief test. Moet je dan terug naar huis, krijg je je geld terug, kan je je reis verplaatsen en wat met je gezelschap en is dan je volledig reis om zeep? En wat als je positief test bij de terugreis, moet je dan in de VS blijven en hoe en waar en hoe geraak je terug thuis?

Natuurlijk moet je niet altijd het slechtste denken maar je moet ook realistisch zijn. Eens je natuurlijk negatief test kan het echte feest en het opnieuw genieten van het leven beginnen want waar je ook gaat als het nu naar Disneyland in California is of het Walt Disney World in Florida of de Universal Parken, je zal een fantastische ervaring hebben en er zeker dubbel zo hard van genieten na zo’n lange periode van alleen maar negativiteit. En voor de bezoekers van Walt Disney World is het nog meer goed nieuws want de 50ste verjaardag zal er net enkele weken begonnen zijn.

About Post Author

Een reactie achterlaten