Frankrijk wil deze zomer de grenzen openen

UPDATE: Vanaf 15 juni 2020 is het terug mogelijk om te reizen naar Frankrijk!

Een heropeningsdatum voor Disneyland Paris volgt binnenkort!

Officieel statement van Disneyland Paris

Als de Covid-19 cijfers het goed blijven doen gaan de grenzen van Frankrijk dan toch deze zomer opnieuw open voor Europese toeristen. Dat laat de Franse staatssecretaris van Europa en Buitenlandse Zaken Jean Baptiste Lemoyne weten. Op welk moment toeristen terug welkom zijn staat op dit moment nog niet vast. Maar Belgen en Nederlanders zijn alvast welkom in Frankrijk deze zomer.

De staatssecretaris verwacht dat het midden juni duidelijk zal zijn wanneer en met welke voorwaarden Europeanen de grens mogen oversteken.

Voor Belgische en Nederlandse fans van Disneyland Paris is dat alvast goed nieuws, want dan is het mogelijk om te reizen en te kunnen genieten van een dagje in Disneyland Paris als het Franse Disney Resort terug heropend.

Ook al is Disneyland Paris nog steeds gesloten wegens de uitbraak van Covid-19, héél erg lang zal het waarschijnlijk niet meer duren aangezien ook in de buurlanden attractieparken stilaan terug de poorten open zetten.Disneyland Paris zou eventueel dezelfde maatregelingen als Shanghai Disneyland kunnen gebruiken, die enkele weken geleden terug open ging, waarbij bijvoorbeeld bezoekers op voorhand moeten reserveren om op bezoek te komen. Vele van deze regels werden ontwikkeld door Shanghai Disneyland en worden nu ook door vele andere attractieparken wereldwijd overgenomen.

About Post Author