Eerste Mickey Mouse attractie opent in Walt Disney World

Het is zover, de allereerste attractie gebasseerd op Mickey Mouse en zijn vrienden gaat open in Walt Disney World. De attractie vervangt de vorige attractie The Great Movie Ride.

Toen Mickey Mouse in 1928 op het zilveren scherm verscheen als de ster van ‘Steamboat Willie’, veranderde hij de wereld van entertainment voor altijd. Met zijn kinderlijke onschuld, impish gevoel voor humor en moedige houding, is Mickey over de hele wereld aanbeden en is het een cultureel icoon en synoniem voor Disney geworden.

Tijdens al zijn vele avonturen is er echter één ding dat Mickey nog nooit heeft gehad: een eigen attractie in een Disney-themapark. Maar dat is voorbij vanaf 4 maart 2020, met het debuut van de Runaway Railway van Mickey & Minnie in de Hollywood Studios Park in het Walt Disney World Resort in Florida.

In dit gedurfde en innovatieve nieuwe familieavontuur gaan gasten door het filmscherm in de re-creatie van het Chinese theater en in de wereld van de Disney Mickey Mouse-cartoon-shorts. Daar ontdekken ze waarom “muisregels van toepassing zijn” en alles kan – en gebeurt -! Met een origineel “Mickey Mouse” -verhaal van Walt Disney Imagineering met het nieuwe nummer “Nothing Can Stop Us Now”, is Mickey & Minnie’s Runaway Railway een viering van Disney-erfgoed en een showcase voor ultramoderne verhalen en attractieontwerp .


Anything Can Happen: The Story of Mickey & Minnie’s Runaway Railway

De Runaway Railway van Mickey en Minnie nodigt gezinnen uit om samen hun avontuur te beginnen in het hart van Disney’s Hollywood Studios. Ze worden in het theater ingeluid voor de première van een nieuwe “Mickey Mouse” cartoon kort, “Perfect Picnic”, geschreven door Walt Disney Imagineering en geproduceerd door Disney Television Animation. In het verhaal gingen Mickey en Minnie op reis om de beste plek te vinden voor een romantische picknick, waarbij ze hun kleine rode cabriolet meenamen voor een rit door Runnamuck Park.

Ze weten niet dat Pluto per ongeluk in de kofferbak van hun auto zit opgeborgen, dus wanneer de roadster een bult raakt en de plichtsgetrouwe hond naar buiten vliegt … ontstaat chaos. Het is op dit punt dat Disney-magie gasten door het filmscherm en in de tekenfilmwereld brengt, waar ze met Engineer Goofy een treinrit maken op de Runnamuck Railroad, Mickey en Minnie volgen door het park op hun zoektocht naar die perfecte picknick. En met Goofy aan het roer, wat kan er dan misgaan? Veel, eigenlijk !

Klassieke Disney-verhalen, gedreven door ultramodern ontwerp

De Runaway Railway van Mickey & Minnie combineert klassiek Disney-attractieontwerp met geavanceerde technologie om van een tweedimensionale cartoonwereld een rijke, levendige omgeving te maken. De attractie beschikt over een combinatie van fysieke sets, Audio-Animatronicsfiguren, geanimeerde media en projectie-mappingtechnieken, allemaal synchroon met tijdloze voertuigen en een pittige muzikale score.

De attractie-ervaring is een allesomvattende omgeving vol rijke en gevarieerde verhalen. Gasten hebben de vrijheid om in alle richtingen te kijken en kunnen verschillende details zien, afhankelijk van in welk voertuig ze rijden – en waar ze in elk voertuig zitten.
Verschillende scènes maken transformaties recht voor de ogen van de gasten door theatrale effecten te combineren op manieren die nog nooit eerder op een Disney-attractie zijn gezien.
Projecties worden gebruikt over landschappelijke flats met meerdere vlakken en dimensionale sets om scherptediepte te bieden met behoud van een cartoonesthetiek.


Disney Imagineers experimenteerden met nieuwe druk- en schildertechnieken in ultraviolet licht – ze te vermengen met landschappelijke elementen en projecties – om een ​​omgeving te creëren die de levendige, hyperrealiteit van een cartoon “Mickey Mouse” oproept.
Trackless voertuigen die gasten door Mickey & Minnie’s Runaway Railway voeren, zijn antropomorf; ze worden hun eigen personages in het verhaal, die elk anders reageren op de actie terwijl deze zich om hen heen ontvouwt met hun eigen specifieke animatieprogrammering. In de ene scène rennen ze weg van angst van een vulkaan, terwijl ze in een andere in formatie dansen op muziek.


Audio-animatronicsfiguren verschijnen overal in de attractie en bieden gasten van dichtbij ontmoetingen met geliefde Disney-personages.


About Post Author