Disney’s Fastpass

Gratis service om het meeste uit je dag te halen !

Stel je voor dat je niet de hele dag in een rij moet aanschuiven, maar dat je een plaatsje kan reserveren op de attractie en slechts een fractie van de actuele wachttijd in de rij moet staan. Fastpass van Disneyland Paris maakt dit mogelijk bij de meest populaire attracties, zonder extra kosten.


Hoe werkt het?

Ga naar een attractie die uitgerust is met het Fastpass systeem. Als de wachttijd van de attractie op dit moment te lang is, ga dan naar de Fastpass automaten nabij. Het tijdslot die aangeduid staat, boven de ingang naar de Fastpass automaten, is hetzelfde wat er op jouw Fastpass zal staan. Als dit tijdslot past in jouw plannen neem dan nu een ticket. Wil je liever later op de attractie, kom dan terug als het tijdslot opgeschoven is verder in de dag.

Bij de Fastpass machines kan je door middel van het scannen van je parkticket, Disney Hotel magic pass, jaarpas of geprint e-ticket een Fastpass afdrukken waar uw geserveerde tijd op te lezen valt. U zal zien dat u een speling hebt van een half uur om naar de attractie te komen, bv. tussen 13u30 en 14u00.

U kunt slechts één lopende Fastpass in uw bezit hebben. Als je nog een Fastpass wilt voor dezelfde attractie of een andere attractie zal je moeten wachten tot de tijd aangebroken is van je huidige Fastpass. Dit staat ook duidelijk op je Fastpass vermeld.

Is je tijd gekomen om met je Fastpass een attractie te kunnen beleven, ga dan naar de ingang van de attractie. Vlakbij zal je een aparte ingang vinden met het bord “FASTPASS entrance” of “Entrée avec ticket”. Vind je het niet onmiddellijk, vraag het dan aan een Cast Member bij de ingang van de attractie. Met uw Fastpass ticket krijg je dan toegang tot een kortere wachtrij, soms moet je ook hier nog even wachten, maar het zal een stuk minder zijn dan bij de gewone wachtrij.

De drukste Fastpass attracties zijn Peter Pan’s Flight in Fantasyland, Big Thunder Mountain in Frontierland & Buzz Lightyear Laser Blast in Discoveryland. In het Walt Disney Studios Park is dit Ratatouille. Bij al deze attracties gaat de Fastpass het vlugst uitverkocht zijn.


Hotel Fastpass

Blijf je in een premium level in één van de Disney Hotels dan krijg je per persoon, per dag een Hotel Fastpass. Deze heeft je éénmaal toegang tot een Fastpass attractie op een tijdstip dat je zelf mag kiezen. Zo’n hotel Fastpassen krijg je bij de Golden Forest kamers in Sequoia Lodge, Compass Club kamer in Newport Bay Club, Empire State kamers in Hotel New York en bij de standaard hotelkamers van het Disneyland Hotel.


VIP Fastpass

Deze Fastpassen zijn inbegrepen bij alles suites in de Disney’s Hotel New York, Disney’s Newport Bay Club & Disney ’s Sequoia Lodge en bij alle Castle Club kamers in het Disneyland Hotel. Deze Fastpass heeft je ongelimiteerde toegang tot alle Fastpass attracties tijdens je verblijf.


Betalende Fastpass

Fastpass+ is de betalende optie van de gratis Fastpass. De Fastpass+ kan aangekocht worden bij uw verblijf, online of aan de ingang naar de Disney Parken. Je hebt 2 mogelijkheden bij de Fastpass+: Super Fastpass & Ultimate Fastpass. Meer info & aankopen van Fastpass+ kan je hier >


Lijst met attracties uitgerust met Fastpass:

DISNEYLAND PARK
– Big Thunder Mountain
– Indiana Jones Temple du Péil
– Peter Pan’s Flight
– Buzz Lightyear Laser Blast
– Hyperspace Mountain
– Star Tours

WALT DISNEY SUDIOS PARK
– Ratatouille, the Adventure
– Tower of Terror
– Rock’n’Roller Coaster

About Post Author