Disneyland Resort verhoogt ticket- en parkeerprijzen

Disneyland Resort verhoogt vanaf vandaag zowel de ticketprijzen voor het attractiepark als de parkeertarieven. De laatste prijsverhoging was in februari 2020.

Dagtickets stijgen tussen de 3% en 8%, afhankelijk van de datum en tijd van het jaar. Er zijn nu zes niveaus in plaats van vijf, met het laagste prijsniveau op 104 dollar ticket/dag.

Het is al een tijdje dat Disney, zowel in de Amerikaanse Parken als de internationale parken zoals Disneyland Paris, gevarieerde prijzen die afhangen van het dag, seizoen en drukte in het park. Vroeger waren in Disneyland 5 verschillende prijscategorieën maar vanaf nu zijn er 6. Dit zijn de nieuwe prijzen (categorie 1 is de laagste prijs tijdens de minste drukke dagen, categorie 6 is de hoogste prijs geldig tijdens drukke dagen).

Categorie 1: $104

Categorie 2: $119

Categorie 3: $134

Categorie 4: $149

Categorie 5: $159

Categorie 6: $164

Voorheen was de duurste categorie (toen categorie 5) $154. Vóór februari 2020 waren er slechts drie niveaus tussen $104 en $149, daarna kwam pas categorie 5 en nu dus nog een duurdere categorie 6.

All bovenstaande prijzen zijn voor 1 ticket voor toegang tot Disneyland of Disney’s California Adventure Park. Wil je ook tijdens die 1 dag hoppen tussen de 2 parken en begint de prijs nu bij $164 (vroeger $159), en dat gaan ook verder tot een categorie 6 hopper ticket voor 1 dag aan $224

En naast de tickets voor de parken die daar zeer geregeld stijgen werd ook de prijs voor de parking verhoogd van $25 naar $30. (Ter vergelijking de parkeerprijs van Disneyland Paris is al enkele jaren €30). Om je auto te parkeren bij één van de Disney Hotels is het daar maar liefst $35 per nacht, in Disneyland Paris is dat momenteel nog gratis en inbegrepen in je verblijf. Ook in het andere Amerikaanse Disney Resort: Walt Disney World in Florida moet je al enkele jaren extra betalen voor het parkeren bij een Disney Hotel.

Disneyland Resort duurste jaarpas uitverkocht

En als kers op taart voor de Disney fans in California werd ook nog eens medegedeeld dat de duurste jaarpas de “Dream Key” uitverkocht was. En laat dit nu net de enige jaarpas zijn waarbij de parking inbegrepen was. Deze jaarpas kost trouwens maar liefst $1399, alle andere jaarpassen die wel nog beschikbaar zijn hebben geen inbegrepen parking, bij enkele van die jaarpassen krijg je -50% op de parkeerkosten, wat nog 15 euro per dag is. Geen vrolijke dag dus voor de Disneyland fans in Californië.

About Post Author

Een reactie achterlaten