Disneyland Paris werkt aan nieuwe technische snufjes voor heropening

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de digitalisering van Disneyland Paris zo heeft het Franse Disney resort een reservatiesysteem opgericht om je bezoek aan de Disney parken te registeren en ook voerde Disneyland Paris de Stand-By Pass in vlak voor het resort opnieuw de deuren tijdelijk moest sluiten.Vorig jaar hadden we een artikel geschreven over hoe pijnlijk Disneyland Paris achter stond met de digitalisering van het resort, maar het lijkt erop dat de Covid-19 pandemie voor een technologische revolutie heeft gezorgd in Disneyland Paris.

Zelfs nu het Disney resort gesloten is, blijven ze volop werken aan nieuwe functies in de Disneyland Paris app. Zo lijkt Mobile Ordering eindelijk zijn intrede te doen in de Fast-food restaurants van het Franse Disney Resort.

Met deze functie kan je via de Disneyland Paris app het aanbod van de restaurants bekijken en, met de mobile ordering functie, bestellen en betalen vanuit bijvoorbeeld een wachtrij en het op een bepaald tijdstip gaan afhalen zonder te moeten aanschuiven in een rij.

Het systeem bestaat al langer in de Amerikaanse Disney parken en ook in de Efteling gebruiken ze momenteel een gelijkaardig systeem.

Disneyland Paris heeft de afgelopen jaren al veel getest om het bezoekers makkelijker te laten maken om aan eten te geraken. Zo konden bezoekers in augustus 2018 een tijdslot reserveren met de applicatie Lineberty om in een verkorte wachtrij aan te schuiven bij restaurant En Coulisse in het Walt Disney Studios Park. Nu zou de nieuwe mobile ordering functie uitgetest worden in Café Hyperion zodra de parken weer kunnen heropenen.


Digitalisering van de Disney Hotels:

Als we de beschrijving in de App Store mogen geloven zijn er in de recentste update van de Disneyland Paris app enkele speciale functies uitgerold voor de gasten die binnenkort verblijven in het vernieuwde Disney’s Hotel New York – The Art Of Marvel.

Zo gaan de gasten die er verblijven een reservatie kunnen maken voor het nieuwe “Super Hero Station” (fotolocatie) en de deur van hun hotelkamer kunnen openen met hun smartphone.

Disneyland Paris werkt ook aan een online incheck-functie die beschikbaar zal zijn voor alle hotelgasten. Hierdoor kan de wachttijd bij aankomst flink verkort worden en kunnen gasten sneller naar de parken.
Nieuwe toegangspoortjes:

Ook word de installatie van de nieuwe toegangspoortjes in de parken verder uitgerold. De nieuwe scanners werken contactloos met meerdere rijen per ingang zodat bezoekers sneller de parken in kunnen.


Nieuwe functies in de toekomst:

Ook kunnen we in de toekomst een functie verwachten waarbij het mogelijk wordt om tickets te kopen via de Disneyland Paris app. Deze functie was een tijd geleden verwijderd van de app door de capaciteitsbeperkingen.

Ook kan Disneyland Paris in de toekomst het Stand-by systeem omvormen tot een systeem waarbij je een digitale fastpass kan boeken in de Disneyland Paris app. Fastpass is momenteel al een tijdje niet beschikbaar in de Disney parken wereldwijd wegens capaciteitsbeperkingen.

Ook is sinds vorig jaar de Photopass app van Disneyland Paris verdwenen uit de App Store, het is momenteel ook nog steeds wachten tot deze functie geïntegreerd zal worden in de Disneyland Paris app.


About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *