Disneyland Paris verliest exclusiviteit op Ratatouille: The Adventure

Vanaf 1 oktober 2021 opent in Epcot (Walt Disney World) een gloednieuwe attractie in het Franse paviljoen en dat zal een kopie zijn van de populaire attractie Ratatouille: The Adventure uit Disneyland Paris en zo verliest het Franse Disney Resort de exclusiviteit op de trackless darkride.

Ondanks dat de attractie officieel nog niet geopend is mogen jaarpashouders van Walt Disney World al het nieuwe gedeelte ontdekken inclusief de attractie en het nieuwe restaurant “La Crêperie de Paris”.

Het nieuwe ratatouille gebied in Epcot moet het wel doen zonder het restaurant Bistrot Chez Rémy en de souvenirwinkel Chez Marianne. De attractie zelf is voor 99% hetzelfde zoals in Disneyland Paris, het grootste verschil in Epcot is de wachtrij die langer is met iets meer decoratieve elementen en als de bezoekers de attractie verlaten is het restaurant Bistrot Chez Rémy uiteraard niet aanwezig.

Wel is er een kleine ode aan de film en Ratatouille: The Adventure (DLP) toegevoegd in het Franse paviljoen. Zo is er een etalage met flessen wijn waarbij de jaren op de flessen verwijzen naar het jaar dat de animatiefilm Ratatouille verscheen in de bioscoop en het openingsjaar van Ratatouille: The Adventure.

FOTO: Disney Parks & Resorts

Speciaal voor de opening van de nieuwe attractie heeft Walt Disney World uitgepakt met een hele merchandise lijn. (Helaas zijn deze producten niet verkrijgbaar in Disneyland Paris)

About Post Author

Een reactie achterlaten