Disneyland Paris stopt met het verkopen van jaarpassen

Vanaf vandaag is Disneyland Paris gestopt met het verkopen van nieuwe jaarpassen. Het zou een tijdelijke maatregel zijn tot Disneyland Paris een nieuwe gamma aan jaarpassen zal voorstellen. Vernieuwen van bestaande jaarpassen gaat wel gewoon verder.

Verwacht wordt dat de nieuwe jaarpassen een stuk duurder gaan worden en dat er misschien voordelen verwijderd gaan worden of andere voordelen bijgevoegd gaan worden. Wij vragen ons af als de korting op merchandise zal blijven aangezien ze al geëxperimenteerd hebben in het verwijderen van die korting bij Avengers Campus mede ook door het probleem van de vele doorverkopers.

Disneyland Paris


Ze zijn ook bezig met een agressieve toevoeging van “Premier Acces” ingangen bij attracties de laatste tijd. It’s A Small World zal een Premier Acces toegang hebben als de attractie ooit terug zal openen. En ook bij Pirates of the Caribbean zijn werken begonnen om “Premier Acces” toe te voegen. Hoe meer attracties ze kunnen toevoegen, hoe meer de waarde van een “Premier Acces” bundel stijgt wat ze dan makkelijker verkocht kunnen krijgen om bij één van de jaarpassen toe te voegen.

Een andere mogelijkheid is dat ze ook iets positief willen toevoegen om de fans te kalmeren door bijvoorbeeld een grotere korting te geven in restaurants zoals van -15% naar -20%, maar wel nadat ze enkele maanden geleden zelf de prijzen sterk hebben verhoogd.Wij zien eventueel ook mogelijkheden in het toevoegen van extra blokdagen voor jaarpassen die niet te duurste zijn om fans te overhalen toch de duurste nemen aangezien we veel mensen gezien hebben die zijn overgeschakeld van Infinity naar Magic Plus aangezien je met een Infinity in de praktijk toch nooit 365 dagen toegang tot de parken hebt door het parkreservatiesysteem. Of ze kunnen de duurste jaarpassen meer dan 3 parkreservaties te geven bijvoorbeeld 6, iets wat vroeger helemaal niet bestond en ze nu gebruiken als verkoopsargument.

Het zal waarschijnlijk nog enkele maanden bang afwachten zijn hoe het nieuwe assortiment er zal uitzien. Het is nog maar van de 25ste verjaardag geleden dat het hele gamma van jaarpassen werd veranderd, met toen een verdubbeling van de prijs. Recent werden er al enkele prijsstijgingen doorgevoerd, éénderzijds als gewone verhoging van prijs en anderzijds door de duur van de jaarpassen korter te maken.