Disneyland Paris update heropening

We krijgen regelmatig de vraag wanneer Disneyland Paris opnieuw zal heropenen en wat bezoekers kunnen verwachten als de Disney Parken terug open zijn. Op deze pagina volgen we de recente nieuwtjes op en houden we je op de hoogte van het laatste nieuws!(Update 19 Mei 2021)

Magisch nieuws! Disneyland Paris kondigt vandaag aan dat het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village weer open gaan op 17 juni. 

Het is tijd om weer te genieten van de iconische attracties en de Disney Figuren. En er is ook nieuwe magie te beleven: nieuwe selfie spots en verrassingsoptredens met de Disney Figuren, de nieuwe attractie Cars ROAD TRIP en binnenkort de opening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Boekingen kunnen worden gemaakt met flexibele boekingsvoorwaarden voor zowel verblijven als toegangstickets. 

Gasten kunnen opnieuw hun favoriete attracties ervaren in beide Parken, van de spannende Star WarsTM: Hyperspace Mountain en The Twilight Zone Tower of Terror tot de familievriendelijke Peter Pan’s Flight en Ratatouille: The Adventure. Dankzij het werk van Magic Keepers tijdens de tijdelijke sluiting, ziet het resort er mooier uit dan ooit met haar perfect onderhouden 400 hectare groene gebieden en 7400 vierkante meter bloembedden. Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel
Met de langverwachte opening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel op 21 juni, toont Disneyland Paris haar toewijding om voortdurend te investeren in de gastervaring en de succesvolle strategie om meer Disney verhalen in haar hotels te brengen. Dit ambitieuze hotel viert de Marvel Superhelden en hun verhalen, maakt Marvel dromen machtiger dan ooit en dompelt gasten
onder in de cultuur en levendige energie van New York City. Dit viersterrenhotel, ingericht als een kunstgalerie in New York, brengt een eerbetoon aan de thuisplaats van vele Marvel Superhelden en hun bedenkers en biedt eersteklas comfort en persoonlijke service.

OPENING DISNEY HOTELS:

Disney’s Hotel Newport Bay: 17 Juni 2021 

Disney’s Hotel New York – The Art Of Marvel: 21 juni 2021 

Disney’s Hotel Cheyenne: 1 Juli

Davy Crockett Ranch: 13 juli

Tot nu toe zijn er geen andere datums aangekondigd

(Update: 13 mei 2021)

Met meer en meer pretparken in Frankrijk die een heropening aankondigen laat Disneyland Paris weten, op zijn website, dat ze momenteel de laatste voorbereidingen aan het maken zijn om een heropening aan te kondigen.

Wel is reeds bevestigd dat midden mei World of Disney en Cinémas Gaumont in Disney Village opnieuw gasten zullen ontvangen.

Daarnaast heeft Frankrijk dan toch besloten dat pretparken hun bezoekers niet moet controleren als ze gevaccineerd zijn of recentelijk getest zijn op Covid-19.

Buitenlandse bezoekers die deze zomer op vakantie willen naar Frankrijk zullen echter wel een vaccinatiepaspoort of een recente negatieve test op zak moeten hebben. Momenteel is het niet helemaal duidelijk hoe dit zal gecontroleerd zal worden. 


(Update: 30 april 2021)

Volgens fan account DLPReport zou er aanstaande maandag een grote discussiefase beginnen op 3 niveaus tussen Disneyland Parijs, leden van de regering, vakbonden en sociale partners, evenals lokale autoriteiten om te beginnen met de voorbereiding van een heropeningsplan voor het resort.

(Update 29 April 2021)

Afgelopen week is er een hele lijst versoepelingen verschenen voor Frankrijk. Echter maar helaas hebben de pretparken nog geen perspectief gekregen.


Naar verwachting zal er over de heropening van de pretparken in Frankrijk binnenkort meer nieuws volgen. Een mogelijke heropening van Disneyland Paris zou kunnen plaatsvinden in het begin van de zomer want dan zou Frankrijk de samenleving “volledig ” terug willen openen.

Momenteel communiceert Disneyland Paris dat de Disney Parken gesloten zullen blijven “tot nader order” vanwege de huidige situatie en de reisbeperkingen in heel Europa.

Daarnaast weten we dat de CEO van The Walt Disney Company, Bob Chapek, hoopt dat Disneyland Paris deze zomer opnieuw zou kunnen heropenen.

Foto: Archief Mouseland


Wat kunnen we verwachten als Disneyland Paris terug open is:

Ondanks dat Disneyland Paris momenteel gesloten is word er hard gewerkt achter de poorten en worden er ook nieuwe ervaringen gecreëerd voor de gasten zoals nieuwe meet & greets (op afstand) en nieuwe mini parades.

Een gloednieuwe attractie:

Tijdens de verjaardagshow van de 29ste verjaardag van Disneyland Paris is er bevestigd dat de nieuwste attractie “Cars Road Trip” zijn debuut zal maken wanneer Disneyland Paris opnieuw zal heropenen. Cars Road Trip is één van de eerste projecten van de uitbreidingsplannen van het Walt Disney Studios Park.

Voor de Disney Junior Dream Factory show en Disney’s Hotel New York – The Art Of Marvel is momenteel nog geen openingsdatum aangekondigd!

Renovaties:

 • Renovatie Les Voyages de Pinocchio
 • Renovatie Blanche-Neige et les Sept Nains
 • Renovatie Buzz Lightyear Laser Blast
 • Technische update Indiana Jones et le Temple du Péril
 • Renovatie Storybook Store
 • Renovatie Market House Deli
 • De terugkeer van het informatiepaneel op Main Street USA
 • Renovatie van het Kasteel van Doornroosje
 • Opfrissing van parking (nieuwe medaillons en toevoeging van zonnepanelen overkapping)
 • De complete renovatie van Orbitron 
 • Reparatie van “It’s A Small World” fontein
 • De herstelling van de vloeren van de ingang van het Walt Disney Studios Park (Front Lot)
 • Renovatie van de gevels van Disney’s Sequoia Lodge
 • Complete renovatie van de vuurtoren bij Disney’s Newport Bay Club
 • Vernieuwde gazebo op Main Street
 • Vernieuwing Hub/security 
 • Opfrissing gevel van restaurant Planet Hollywood
 • Opfrissing gevel van Crush’s Coaster


Extra’s:

 • Mobile Ordering in Hyperion Café (DLP App)
 • Uitbreiding van de Stand-by Pass (DLP App)
 • Nieuwe toegangspoortjes
 • Tree tiny shops (Nieuwe winkel(s) in Disney Village)
 • Nieuwe parasols op de terrassen van verschillende restaurants
 • Nieuwe posters aan gevel Studio 1
 • Verwijdering van naambord Buffalo Bill’s Wild West Show in Disney Village
 • Nieuwe tegel van Shanghai Disneyland
 • Nieuwe reclamepanelen op parking
Foto: Cave Of Wonders (Twitter)


Nieuw entertainment:

Ondanks de moeilijke situatie blijft de prioriteit van Disneyland Paris hoog om gasten te blijven entertainen doormiddel van meet & greets op afstand en onaangekondigde cavalcades. Door het feit dat de gastentevredenheid deze zomer groot was zullen veel van deze entertainment verrassingen terugkeren.

Nieuwe Selfie Spots:

 • Star Wars figuren bij Videopolis in Discoveryland
 • Cruella De Vil in het Walt Disney Studios Park
 • Disney Prinsessen in Fantasyland
 • Terugkeer van verschillende selfie spots van zomer 2020
 • Terugkeer selfie spot met Kristoff, Sven, Anna en Elsa

Tijdens de verjaardagsshow van Disneyland Paris bevestigde de nieuwe Vice President of Entertainment, David Duffy, dat de Chesire Cat Trein (Lente seizoen) zal terugkeren met de figuren uit Alice In Wonderland.

Ook zal de “Kiss Goodnight” terugkeren waarbij enkele Disney figuren op het station van Main Street de gasten zullen uitzwaaien bij sluitingstijd van het Disneyland Park. Ook werkt Disneyland Paris aan een nieuwe oorwurm na het succes van het liedje “Make Some Magic / Coming Home To Disneyland”. Het nieuwe liedje zal geïnspireerd zijn op het liedje “Brand New Day” uit Tokyo Disneyland.

Foto: Archief Mouseland


Nieuwe Merchandise:

Ook goed nieuws voor de fans van Disney merchandise want achter de schermen is de merchandise afdeling druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Tijdens de virtuele kerstshow en verjaardagsshow van Disneyland Paris kregen we alvast een eerste blik van de 2021 collectie, Space Mountain producten, regenboog collectie, een nieuwe trui van Stitch, Disney snacks collectie en de populaire Disney nuiMos zullen ook voor het eerst verkrijgbaar zijn.

Ook zullen er een hoop nieuwe pins verschijnen die normaal al verkrijgbaar zouden zijn geweest.


About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *