Disneyland Paris bereidt zich voor op een zomer met stakingen

Disneyland Paris

Ondertussen zijn er al 4 stakingsdagen geweest in Disneyland Paris waarbij medewerkers het werk neerleggen en protesteren in het resort, door deze reden zijn de openingsuren van bepaalde attracties zwaar verstoord en kunnen niet alle shows en parade plaatsvinden.

Terwijl de stakingen van Cast Members doorgaan in Disneyland Paris, heeft een groep stakende cast members met succes de avondshows Disney D-Light & Disney Dreams! op 6 juni kunnen saboteren. Bezoekers kregen 30 minuten voor sluitingstijd van het Disneyland Park te horen dat de shows niet konden plaatsvinden, de toeschouwers begonnen te roepen en te boe te roepen naar de stakers en guest flow.

Disney D-Light


Vanwege de grimmige sfeer besloot Disney om de infobalie “City Hall” vroegtijdig te sluiten, als alternatief stonden er buiten medewerkers die bezoekers informeerde dat ze met hun klachten terecht konden via een QR code of e-mailadres.Disneyland Paris directrice Natacha Rafalski reageert in videoboodschap:

Voorlopig zijn Disneyland Paris en de vakbonden nog niet tot een akkoord gekomen. De vakbonden eisen een loonsverhoging en betere arbeidsomstandigheden, de directrice van Disneyland Paris liet eerder in een videoboodschap aan cast members weten dat ondanks het resort tegenwoordig winst maakt er voorzichtig moet omgegaan worden met de budgetten en dat ze willen wachten tot de gesprekken met de vakbond in augustus 2023 die al op de planning stond.