Wordt 12 april 2022 een teleurstelling voor de fans van Disneyland Paris?

Volgende week is het dan zover, Disneyland Paris wordt officieel 30 jaar. Ook al werden de festiviteiten om deze gebeurtenis in de kijker te zetten al begonnen begin maart toch is de echte verjaardag pas op 12 april 2022. Het is al maanden dat 12 april op de kalender voor de parkreservaties voor jaarpassen volzet is en als die nog eens terug vrijkomt dan moet je er snel bij zijn om die toch nog last minute te kunnen reserveren, anders geraak je die dag het park niet binnen. Want iedere fan van Disneyland Paris, die zich kan vrijmaken, wilt natuurlijk op 12 april in het Disneyland Park zijn om die 30ste verjaardag te vieren. Maar zal er iets te vieren vallen?

Dat Disneyland Paris 30 jaar zal worden op 12 april 2022 is een zekerheid, maar dat er ook iets speciaal in het Disneyland Park zal zijn die dag is helemaal geen zekerheid. Integendeel zelfs. Momenteel is er totaal niets gekend over speciale activiteiten voor die dag, zelfs niet bij Cast Members van bijvoorbeeld de entertainment afdeling die toch wel snel van zo’n dingen op de hoogte zijn.

Disneyland Paris 12 april
Een feestelijke start van de dag op 12 april 2012

Disneyland Paris 12 april 2012

Alle fans zitten natuurlijk nog met herinneringen in hun hoofd van 12 april 2017 en 12 april 2012 toen de 20ste en de 25ste verjaardag op een schitterende manier werd gevierd met extra shows of cavalcades in het park. Op de dag van 20ste verjaardag was er eerst een openingsceremonie met toenmalige Disneyland Paris President Philippe Gas met daarna een flashmob met Cast Members en Disney figuren. In het Disneyland Park kon je alleen op die dag dan terecht in alle landen voor extra shows, en vierden alle landen van het Disneyland Park op hun eigen hun 20 jarig bestaan.

Het feest gaat van start op 12 april 2017

Disneyland Paris 12 april 2017

12 april 2017 zit nog het meest in het geheugen van de huidige generatie fans met een ongelooflijk groots opgezette openingshow ’s morgens vroeg op Central Plaza en Main Street USA alsook een cavalcade met ontelbaar veel Disney figuren die tijdens de dag twee keer door Main Street USA trok. Iedere gast van het Disneyland Park die dag was welkom om van deze extra festiviteiten te genieten.

Panel met Disney Imagineer op 12 April 2022 in Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

12 april 2022 en wat nu?

Maar nu zijn we bijna 12 april 2022 en wat nu? Veel mensen staan te popelen om naar het Disneyland Park te gaan vroeg in de morgen om te zien wat er te beleven valt. Maar tot op vandaag is er geen indicatie dat er iets meer te beleven zal zijn dan de gewone entertainment die er iedere dag is zoals de show “Dream and Shine Brigther” of “Disney Stars On Parade”. Het enige die wel al gepland staat is een evenement voor alle Insidears-leden en enkele jaarpashouders die via een wedstrijd tickets konden winnen en een paar leden van de Euro Disney Club, de vroegere shareholders. Op het evenement komen enkele huidige Disney Imagineers en oud Euro Disney Imagineers samen.

Zeer druk

Het ziet er dus naar uit dat 12 april 2022 helemaal niet zo’n feestelijke gebeurtenis zal zijn als de afgelopen verjaardagen op 12 april van 2012 en 2017. Wij hopen natuurlijk dat Disneyland Paris het op één of andere manier zo lang mogelijk geheim wilt houden en dat er misschien toch nog iets op de planning staat maar wij beginnen toch serieus te twijfelen. Hoe dan ook zal het een goeie dag worden voor het Resort, het zal zeer druk zijn en de kassa zal rinkelen, ook de Disney hotels stonden voor die datum enorm duur met bv. 500-600 euro per nacht zonder tickets in Disney’s Hotel Santa Fé, iets wat veel Disney fans hebben betaald bovenop hun jaarpas om gegarandeerd toegang te hebben tot de parken.

About Post Author

Een reactie achterlaten