Disneyland Paris: 10 fouten dat je kan maken bij je bezoek

1. Te laat aankomen in Disneyland Paris

De meeste mensen komen aan in Disneyland Paris tussen 10u en 11u. Ook mensen die reeds in een Disney hotel verblijven komen vaak pas in de late voormiddag naar de parken. Een grote fout als je echt alle attracties wilt doen tijdens je bezoek. Natuurlijk hangt veel ook af van de periode dat je Disneyland Paris bezoekt en of het tijdens de week of weekend is. Maar als het kan zorg altijd om vroeg aan te komen in de parken zodat de wachttijden van de attracties nog een stuk korter zijn dan in de namiddag als alle bezoekers al in de parken zijn aangekomen.

Disneyland Paris

2. Het Disneyland Park verlaten na de parade

Aangezien de parade in Disneyland Paris meestal pas om 17u00 of 17u30 is zijn er veel gasten die het park verlaten als de parade gedaan is. Meestal zijn het mensen die aan het einde van hun verblijf gekomen zijn en die misschien nog een hele tijd naar huis moeten reizen of mensen die graag gaan inchecken in hun hotel. Toch is het niet altijd de juiste keuze, want ’s avonds kan je soms veel meer attracties doen dan tijdens de namiddag. Zo kan je een uur voor het park sluit bij vele attracties zomaar binnenlopen zonder veel te wachten.

Disneyland Paris

3. Parade kijken op Central Plaza

De dagelijkse parade in het Disneyland Park is een moment dat veel bezoekers van Disneyland Paris niet willen missen, daarom komen veel gasten uit alle uithoeken van het park naar de parade route afgezakt om de parade te zien voorbijkomen. Toch is het niet altijd op alle plaatsen even druk. Vooral Central Plaza en ook Main Street USA zijn de drukste plaatsen om de parade te bekijken. Probeer zeker eens om de parade te bekijken in Fantasyland, waar ze begint.

Disneyland Paris

4. Als jaarpashouder drankjes kopen aan kraampjes buiten

Ben je in het bezit van een Jaarpas van Disneyland Paris dan heb je meestal korting op eten, merchandise en ook drankjes zoals een flesje Cola of water. Koop je die echter bij één van de talrijke kraampjes die in het park te vinden zijn dan zal je geen korting krijgen, maar koop je hetzelfde flesje frisdrank in een winkeltje dan krijg je die wel. De meeste winkeltjes in het park hebben tegenwoordig een koelkast staan waar je verschillende drankjes kan nemen. Dit zijn enkele plaatsen waar je terecht kan voor korting op flesjes frisdrank:

 • Indiana Jones Outpost (Adventureland)
 • Buitenverkooppunt van Giraffe Curieuse (Adventureland)
 • Buitenverkooppunt van Mercantile Building (Frontierland)
 • Pueblo Trading Post (Frontierland)
 • Boardwalk Candy Palace (Main Street USA)
 • Stroller and Wheelchair Rental shop (Main Street USA)
 • Cable Car Bake Shop (Main Street USA)
 • Constellations (Discoveryland)
 • Star Traders (Discoveryland)
 • La Petite Maison des Jouets (Fantasyland)
 • Walt Disney Studios Store (Frontlot)
 • Chez Marianne (Place de Rémy)
 • Barrel of Monkey’s (Toy Story Playland)

Dit zijn enkele plaatsen waar je met korting je frisdrank of water kan kopen. Er zijn ook nog winkels in Disney Village of in de Disney Hotels waar je je korting krijgt. Je kan natuurlijk ook altijd in een counter service restaurant terecht om gewoon een cola te bestellen met korting maar dan is het niet in flesjes maar van een soda fontein.

5. Premier Acces kopen

Sinds de parken terug open zijn na de pandemie is de gratis Fastpass volledig verdwenen en werd het vervangen door “Premier Acces“, wat in principe net hetzelfde is maar nu betalend. Het enige verschil is dat je geen ticket meer moet halen bij de attractie zelf maar dat het een digitaal systeem is via de app van Disneyland Paris. Alle attracties moet je apart betalen om niet in de wachtrij te moeten aanschuiven, echter is het enorm duur en is het totaal zijn prijs niet waard. Bij Big Thunder Mountain moet je niet verschieten om tijdens weekends en vakanties een prijs van 18 euro per persoon per rit te moeten betalen. Als je echter fout nummer 1 en 2 op deze lijst niet maakt, kan je al snel ’s morgens vroeg of ’s avonds de populaire attracties bezoeken zonder te lang te moeten wachten terwijl veel bezoekers in het midden, en dus ook de drukste periode, van de dag Premier Acces voor gekocht hebben.

6. Gegarandeerde toegang tot shows kopen

Een variant op de Premier Acces is “Guaranteed Acces”. Dit zijn gereserveerde plaatsen voor shows, maar je betaalt er wel 15 euro voor per persoon / per show. Ben je dus met een gezin van 4 personen dan betaal je 60 euro voor 1 show van een half uur. Terwijl je perfect de show kan zien zonder te betalen, je staat gewoon in de normale wachtrij en als de gasten met reservaties hebben plaatsgenomen dan kunnen alle andere gasten naar binnen. Je zit soms zelfs letterlijk naast de gasten die net 15 euro per persoon hebben betaald. Het enige voordeel is dat de gereserveerde plaatsen de beste plaatsen mooi in het midden voor het podium zijn.

7. Uw middagmaal nemen hetzelfde tijdstip van alle andere gasten

Het is iets typisch voor Disneyland Paris, veel restaurants zijn soms gesloten of hebben korte openingsuren, waardoor het ook héél druk kan zijn in de restaurants die wel open zijn en daarbij komt nog eens dat het tempo bij de bediening enorm laag is. Bij de counter service restaurants zijn er ook meestal slechts enkele kassa’s geopend waardoor de wachtrijen enorm oplopen. Als je dit probleem kent en je daardoor uw planning kan aanpassen aan de situatie heb je weinig last van dit probleem. Check daarom eerst in de app (bijvoorbeeld in je hotel of in de wagen tijdens je rit naar Disneyland Paris) welke restaurants er open zijn op de dag van je bezoek en welke openingsuren ze hebben. Ga dan naar het restaurant van uw keuze op het moment dat het restaurant zijn deuren opent. Bijvoorbeeld voor Cowboy Cookout Barbecue is dit vaak om 11u30. Eens het restaurant open gaat kan je vlot naar binnen en staan er nog geen wachtende aan de kassa’s en ook binnenin is het restaurant helemaal leeg en heb je dus ook onmiddellijk een tafel eens je je bestelling hebt ontvangen. Tegen de tijd dat het druk wordt in het restaurant en de wachtrij tot buiten staat heb jij al lekker gegeten en ben je klaar om te vertrekken.

8. Te laat aankomen voor een show of parade

Wij zien het bijna bij ieder bezoek en hebben er zelf ook heel wat last van. Mensen die naar de parade willen komen kijken maar denken dat ze dit kunnen doen 5 minuten voor de parade begint en denken dat ze toch nog op de eerste rij kunnen staan. Het is geen uitzondering dat andere mensen 5 minuten voor de parade begint of als de parade al begonnen is komen duwen of hun kinderen gebruiken om ze tussen uw benen te drummen en op die manier zelf ook op de eerste rij te staan terwijl je daar zelf misschien al een uur stond te wachten voor een mooi zicht op de parade. Wees niet één van deze gasten en kom voldoende tijd op voorhand als je naar de parade wilt kijken.

Bij de shows net hetzelfde, hier is er minder last van duwende mensen, maar verwacht niet om nog een mooie plaats te hebben voor een show als je slechts 5 minuten op voorhand aankomt aan het theater.

9. Onvoorbereid naar Disneyland Paris komen

De belangrijkste tip ooit, wees voorbereid als je naar Disneyland Paris komt ! Er is zoveel te zien en te doen en je betaald er genoeg geld voor, zorg er dan ook voor dat je tenminste weet wat er te zien is. Meer dan ooit kan je thuis online via verschillende manieren en platformen alles bekijken voor je vertrekt. Waar kan ik wat eten?, wat zijn de openingsuren?, wat zijn de tijden van de shows?, welke parades zijn er?, waar kan ik bepaalde attracties vinden?, waar zijn de toiletten?,… Wij zien altijd veel mensen die gewoon naar Disneyland Paris komen en ter plaatse nog alles moeten zoeken en niet weten waar ze lopen en op die manier veel tijd verliezen en daardoor ook vaak leuke dingen missen.

Anekdote: Ooit vroeg er een meneer aan mij waar de Disney Parken waren terwijl we in Disney Village stonden…op die manier stel je je toch vragen of die man eigenlijk wel weet waar hij is.

10. Uw gratis koffie niet nemen

Als je in een Disney hotel verblijft krijg je gratis credits op je Magic Pass om koffie te nemen in automaten die je overal in de hotels kan vinden op de gangen bij de kamers. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze gratis koffie kunnen halen. Als je je Magic Pass krijgt staan er automatisch 4 credits op, 1 koffie kost U 1 credit. ’s Avonds of ’s morgens nog een koffie drinken in uw hotelkamer is dus zeer makkelijk.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *