Disneyland Hotel eerste concept van vernieuwde lobby

Rescue Rangers op Facebook heeft een concept art gelekt van de vernieuwde lobby van het Disneyland Hotel. Het Disneyland Hotel in Disneyland Paris is momenteel al gesloten van maart 2020, de start van de pandemie, en ondergaat een grote renovatie en transformatie. Het nieuwe Disneyland Hotel zal nu gebasseerd zijn op de Disney Prinsessen.

Disneyland Hotel lobby in Beauty and the Beast stijl

Op deze concept art zien we dat de lobby geïnspireerd zal zijn door Beauty and the Beast. Er is duidelijk een schilderij te zien van de twee hoofdpersonages boven de open haard, waar voorheen een victoriaans gethematiseerd schilderij te vinden was van Main Street USA en het Disneyland Hotel op de achtergrond.

Verder zien we op de schouwmantel ook Pendule en Lumiere uit de live-action re-make van Beauty and the Beast die oa. op Disney+ te zien is. Op de eerste en tweede verdieping linksboven zien we boekenkasten die kunnen verwijzen naar Belle’s voorliefde voor boeken, verhalen en bibliotheken.

We zien een volledig nieuw tapijt en ook nieuwe zetels om in te zitten, opmerkelijk is wel dat er enkele tafels rond de zetels dezelfde lijken te zijn als in de oude lobby, een leuk knipoogje naar het originele Disneyland Hotel.

Disneyland hotel

In het midden zien we een grote nieuwe kroonluchter hangen, desondanks dat de oude kroonluchter de muizen van Cinderella had als decoratief element een daarom goed had gepast in een hotel met Disney Prinsessen als thema werd er toch gekozen om die te vervangen. De nieuwe versie ziet er groter uit en in het midden herkennen we op het eerste gezicht het kasteel uit het Disneyland Park, het symbool van Disneyland Paris.

Verder zien we dat er ook veel goudkleurige en bruinere tinten gebruikt worden om een warmer gevoel te creeëren. Vroeger was de lobby vooral wit.