Disney Televisie Studio’s opnieuw geherstructureerd

In navolging van de recente opschudding van Disney’s televisiestudio’s om hun productie te stroomlijnen en zich te concentreren op de streamingplatforms, waaronder Disney + en Hulu, heeft Disney Television entertainmentchef Dana Walden meer veranderingen aangekondigd. Disney Television Studios zal nu bestaan uit twee studio’s, 20th Television en ABC Signature, waarbij de Touchstone TV-studio (formeel bekend als Fox 21 Television Studios) wordt samengevoegd in 20th Century TV. Door deze stap zullen ze ook programmeerteams bij ABC en Hulu samen integreren. Er is ook veel herschikking binnen de hiërarchie van leidinggevenden.“Onze televisiestudio’s produceren veel van de best beoordeelde shows in de branche. ABC is nu het nummer 1 amusementsnetwerk en het Hulu Originals-team lanceerde hun meest succesvolle lijst van veelgeprezen, bekroonde, goed presterende shows tot nu toe. Ik ben trots op ons uitzonderlijke leiderschapsteam en alles wat we hebben bereikt, maar het medialandschap verandert en deze reorganisatie positioneert ons beter voor de toekomst. De veranderingen die we vandaag aankondigen, staan in dienst van drie doelen: het verbeteren van onze organisatie, het stroomlijnen van functies in onze studio’s en originele contentteams, en het versterken van onze partnerschappen met de buitengewone makers die Disney Television Studios hun thuis noemen. “

De aangekondigde veranderingen volgen op de recente reorganisatie bij The Walt Disney Company, die bedoeld was om de groei van haar direct-to-consumer-activiteiten te versnellen. Als onderdeel van dat plan heeft het bedrijf het creëren van content gescheiden van distributie en commercialisering. Het is onze rol baanbrekende originele inhoud te leveren aan Disney’s beste streamingplatforms Disney + en Hulu, lineaire netwerken en platforms van derden; en om de originele inhoud te kiezen die de programmeringen van Hulu Originals, ABC Entertainment en Freeform zal voeden. De nieuwe vereenvoudigde structuur zal de duidelijkheid van verantwoordelijkheden en sterkere partnerschappen met de getalenteerde collega’s binnen Disney Media & Entertainment Distribution vergemakkelijken.

Disney Television Studios wordt samengevoegd in twee studioteams onder leiding van Karey Burke en Jonnie Davis. Karey zal haar rol als president van ABC Entertainment verlaten en de president van 20th Television worden, die aan mij rapporteert. Als onderdeel van deze herstructurering zal het uithangbord van Touchstone Television verdwijnen en zullen de activiteiten worden opgenomen in 20th Television. Carolyn Cassidy werkt samen met Karey in de onlangs uitgebreide studio en zal dienen als Executive Vice President, Development; en Jane Francis verhuist van Touchstone Television naar Executive Vice President Series. Jonnie blijft president van ABC Signature.

Carolyn Cassidy


Bert Salke zal de overstap maken van president van Touchstone Television naar een nieuwe meerjarige algemene productieovereenkomst met Disney Television Studios. Tara Duncan blijft president van Freeform en zal verantwoordelijk zijn voor het samenstellen van een selectie van diverse makers om series op alle platforms te ontwikkelen.

Craig Erwich zal het Hulu Originals-team blijven leiden en zal daarnaast verantwoordelijkheden op zich nemen die voorheen door Karey Burke bij ABC Entertainment werden bekleed. Hij zal nu dienen als president van Hulu Originals en ABC Entertainment. Craig Hunegs zal van zijn rol als President van Disney Television Studios overgaan naar President of Entertainment voor Walt Disney Television. Hij zal de nieuwe gecentraliseerde teams voor Business Affairs, Productie, Casting en Creative Talent Development & Inclusion leiden. Hij zal ook toezicht houden op 20th Animation en een nieuw gevormde productie-eenheid voor Unscripted Programming.

Craig Erwich

En zoals eerder aangekondigd, zal Shannon Ryan dienen als President, Content Marketing, Hulu en General Entertainment, waar hij de creatieve marketing, publiciteit, mediaplanning, evenementen, talentrelaties en prijzenstrategie zal beheren voor alle programmering die binnen de groep wordt gecreëerd.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *