Disney Plus zou Netflix kunnen volgen met hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden

The Walt Disney Company heeft een enquête gestuurd naar klanten van zijn Disney Plus-streamingservice in Spanje, met de vraag of ze hun wachtwoord delen met kijkers die buiten hun directe huisadres wonen.

Enquête suggereert dat Disney plus het delen van wachtwoorden zou kunnen gaan aanpakken

De enquête, die vorige maand op Twitter werd geplaatst, suggereert dat Disney het delen van wachtwoorden zou kunnen gaan aanpakken in een poging om freeloaders die tv-programma’s en films kijken zonder een abonnement te betalen, aan banden te leggen.

Een dergelijke stap zou een vergelijkbare strategie volgen die wordt gebruikt door Netflix, dat verschillende manieren heeft getest om het delen van wachtwoorden voor zijn eigen streamingdienst in verschillende Latijns-Amerikaanse landen te beteugelen. Netflix zei onlangs dat ongeveer 100 miljoen kijkers dit doen zonder een abonnement en beschuldigde het delen van wachtwoorden voor een daling van de inkomsten.

Noch Disney Plus, noch Netflix hebben proactieve maatregelen genomen

Noch Disney, noch Netflix hebben proactieve maatregelen genomen om het delen van wachtwoorden in de Verenigde Staten te beteugelen, en hebben hun inspanningen in plaats daarvan gericht op buitenlandse klanten. In het verleden hebben zowel Netflix als Disney een oogje dichtgeknepen voor de kwestie van het delen van wachtwoorden, waarbij leidinggevenden bij Netflix het zelfs als goed voor het bedrijfsleven aanhaalden.

Disney Plus

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *