Disney Plus neemt nieuwe maatregel tegen “Racistische” tekenfilms

In oktober 2020 hadden we al vermeld op onze site dat Disney besloten had om waarschuwingen bij verschillende verouderde Disney klassiekers toe te voegen over negatieve voorstellingen en/of een verkeerde behandeling van mensen of culturen.

Contentwaarschuwing Disney+

Disney neemt nu opnieuw een extra maatregel en heeft besloten om Disney klassiekers Peter Pan (1),Dumbo, De Aristokatten, Lady en de Vagebond, Aladdin en The Jungle Book te blokkeren op de kijk functie voor kinderen op de streamingdienst Disney+.

Dus als je in een account voor kinderen zoekt naar Peter Pan in de zoekfunctie zal er enkel de 2de Peter Pan film verschijnen “Terug Naar Nooitgedachtland”.

Uiteraard zijn de Bovenstaande vermelden films niet volledig verwijderd van Disney+ maar zal de film opgestart moeten worden via een account van een ouder persoon.

De kluis van omstreden Disney content:

Het is te hopen dat Disney geen verdere stappen meer zal zetten hierin want anders lijkt het sterk dat enkele Disney klassiekers ooit in de toekomst kunnen terecht komen in de “kluis van films ” die Disney graag zou willen laten verdwijnen in het geheugen van de mensen.

Bij de omstreden film “Sound Of The South” is dit momenteel al het geval. De kans dat deze film ooit nog zal verschijnen is 0,00% en ook liggen er plannen op tafel bij Disney om de populaire attractie Splash Mountain (gebaseerd op Sound Of The South) te veranderen naar een thema van The Princess and the Frog en lijkt het erop dat de Disney mascottes zullen verdwijnen in de parken en in de merchandise lijnen zeer binnenkort.

In een verklaring zegt Disney er het volgende erover: “We kunnen het verleden niet veranderen, maar we kunnen het wel erkennen, ervan leren en samen verdergaan om een morgen te creëren waar vandaag alleen van gedroomd kan worden.”

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *