Disney+ overtreft verwachten van The Walt Disney Company

Disney Plus bestaat sinds gisteren één jaar en dat mag gevierd worden met goeie resultaten voor The Walt Disney Company, terwijl de streamingdienst nog over heel wat landen uitgerold moet worden heeft het al reeds 73 miljoen betalende betalende leden een succes waar zelfs het bedrijf is van verbaast.

Het succes van Disney Plus zorgt ervoor dat nieuwe kwartaalresultaten van The Walt Disney Company beter zijn als verwacht en voor een herstructurering binnen het bedrijf met meer aandacht voor de afdeling Direct-to-Consumer and International (Streaming en ShopDisney).

Met alle streamingsdiensten van Disney bijelkaar (Disney+, Hulu, ESPN+) heeft Disney ruim 120 miljoen abonnees en als verwacht zullen er binnenkort ook zeer snel meer plannen bekend gemaakt worden over uitrol van de nieuwe streamingdienst “Star”( een internationale versie van HULU).

Ook liggen er plannen op tafel bij Disney om extra in te zetten op exclusieve content als antwoord op concurrerende streamingdiensten zoals Netflix.

Zo zal de lang verwachten Disney Pixar film Soul tijdens de maand december verschijnen zonder VIP premier acces als “mooi gebaar” toe naar de abonnees van Disney Plus, ook al was Disney positief tevreden over de resultaten van de VIP premier acces van de film Mulan.

Helaas wordt dit goede nieuws ook wel een beetje overschaduwt met het feit dat de grootste impact van de coronapandemie in de pretparktendivisie blijft, met Disneyland Paris en Disneyland California gesloten, beperkte capaciteit in de Disney resort die wel open zijn en alle cruise schepen die op het droge moeten blijven staan.

Er wordt verwacht dat Disney meer details en toekomstplannen zal bekend maken op 10 december 2020 tijdens een Investor’s Day event.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *