Disney+ krijgt vanaf 7 juli een collectie van 28 gerestaureerde klassieke korte films van Walt Disney Animation Studios

Disney+ zal vanaf 7 juli beginnen met het debuut van een collectie van 28 onlangs gerestaureerde klassieke korte films van Walt Disney Animation Studios, met iconische sterren als Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto, Chip n’ Dale en de eerste ster van de studio, Oswald het gelukskonijn. Dit jaar markeert de honderdste verjaardag van de Walt Disney Animation Studios, die geëerd wordt als onderdeel van de lopende Disney 100-viering.

Disney+

Dit pakket met korte films, variërend van klassiekers tot minder bekende titels, bevat voorbeelden van Disney’s vroegste bioscoopfilms (“Trolley Troubles” en “All Wet”, beide uit 1927 en met in de hoofdrol Oswald the Lucky Rabbit), Silly Symphony-klassiekers zoals “The Skeleton Dance ,’ ‘Merbabies’ en ‘Wynken, Blynken en Nod’, evenals een breed scala aan vermakelijke korte films met Disney’s meest geliefde personages. “Chips Ahoy”, een korte film van CinemaScope uit 1956 met in de hoofdrol Donald Duck en zijn eekhoornrivalen, besluit de serie in oktober, in de aanloop naar Disney’s 100ste verjaardag op 16 oktober.

De restauraties werden geleid door het Walt Disney Studios Restoration and Preservation-team, geleid door regisseur Kevin Schaeffer, in nauwe samenwerking met creatieve adviseurs van Walt Disney Animation Studios. Ditzelfde team heeft onlangs ‘Assepoester’ gerestaureerd en werkt momenteel aan een restauratie van ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’.PREMIERING ON JULY 7:PREMIERING ON AUGUST 11:PREMIERING SEPTEMBER 5-8:PREMIERING ON OCTOBER 6: