Disney kondigt hele reeks nieuwe Star Wars producties aan

Het is ook Disney niet ontgaan dat The Mandalorian een groot succes is. Het bedrijf heeft afgelopen nacht maar liefst tien nieuwe Star Wars-series en -films onthuld.

Lucasfilm-president Kathleen Kennedy onthulde de toekomst van Star Wars tijdens Investor’s Day, een online-evenement voor investeerders en daarmee dus aandeelhouders. De kersverse Disney-CEO Bob Chapek en consorten onthulden in totaal maar liefst meer dan honderd nieuwe films en series, waarvan een groot deel naar Disney+ komt.

Gisteren was het Investor’s Day bij The Walt Disney Company, dit event was deze keer zonder publiek en kon je integraal online volgen. Na een iets te snelle start van nieuwe Star Wars films in de bioscopen, kort na de overnamen van Lucas door Disney, zei toenmalige CEO Bob Iger om de snelheid aan nieuwe Star Wars producties wat te verminderen. Maar dat was nog voor Disney+ en voor The Mandalorian op hun streamingsdienst een enorme hit werd. Daardoor kreeg het volledige Star Wars gebeuren een enorme boost ook wat betreft merchandise, wat niet onbelangrijk is.

En was duidelijk Star Wars is terug, en hoe? Disney kondigde maar liefst 10 nieuwe Stars Wars producties aan, de ene wat interessanter dan de andere. Veel daarvan gaan rechtstreeks naar Disney Plus.1. Lando

Deze eerste serie gaat rechstreeks naar Disney+. Lando een bekend personage uit de Star Wars reeks krijgt een eigen serie, alleen werd er behalve het logo zo goed als niets over de serie gezegd. Net zoals vele aankondigingen die avond zijn de details voor een later tijdstip.

2. Ahsoka

Het bekende personage Ahsoka Tano krijgt haar eigen serie. Het personage was vooral te zien in de animatieserie Star Wars The Clone Wars en heeft reeds haar intrede gemaakt bij de Disney+ series The Mandalorian. De gebeurtenissen in haar eigen serie zal zich afspelen tijdens “The Mandalorian”.

3. Rogue Squadron

Tijdens de Star Wars onthullingen is er ook één film aangekondigd die pas uitkomt eind december 2023. Rogue Squadrom zal de eerste Star Wars film zijn die door een vrouw zal worden geregisseerd. Details werden nog niet gegeven.

4. Rangers of the New Republic

Maar we gaan terug verder met Disney+ en naar het succes van The Mandalorian. Rangers of the New Republic zal een tweede spin-off worden van The Mandalorian en speelt zich ook tijdens deze periode af. Ook hier werden weinig details over gegeven op dit moment.

5. Andor

De volgende is Andor. De serie speelt zich af voor de gebeurtenissen van de film Rogue One en gaat over de piloot Cassian Andor. Deze series komt uit in 2020 op Disney+ maar meer details kregen we alweer niet. Helaas !

6. Star Wars: The Acolyte

Een Star Wars thriller is de volgende Star Wars productie. The Acolyte, hier gaan we terug naar een tijdperk van voor de prequels en naar de High Republic waarbij het verhaal vooral de duistere kant van de Force laat zien.7. Obi-Wan Kenobi

Groot nieuws, of toch niet zo’n groot nieuws, dit was al een tijdje een gerucht. Hayden Christiansen keert terug naar The Galaxy Far Far Away om terug in de rol van Darth Vader te kruipen tegenover Ewan McGregor, die ook zijn herintrede doet. Obi-Wan Kenobi speelt zich af na de Revenge of the Sith, waarin Anakin Darth Vader werd. Zeker een serie om naar uit te kijken.

8. Visions

Iets helemaal anders is Visions, een nieuwe animatieserie. Deze series zal bestaan uit vooral losse kortfilms en wordt gemaakt door een grote animatie-studio in Japan. Daardoor ziet het er allemaal wat anders uit en waarschijnlijk voor veel mensen iets minder aantrekkelijk.

9. The Bad Batch

En we blijven in de animatiesfeer want ook The Bad Batch zal de wereld van Star Wars vertellen in animatiestijl. Dit zal een spin-off worden van de populaire Star Wars: The Clone Wars.

10. A Droid Story

En als laatste is er nog een animatiefilms die gemaakt wordt door Lucasfilm Animation. Een episch avontuur waarin ook R2-D2 en C-3PO te zien zijn.

About Post Author

Een reactie achterlaten