Disney geeft meer details over viering Disney 100 jarig bestaan

The Walt Disney Company viert zijn 100ste verjaardag op 16 oktober 2023. Het hele jaar door zullen fans en storytellers de vreugde en magie die Disney, de afgelopen honderd jaar heeft weten te veroveren, vieren. Vandaag eert Disney haar fans en makers met een speciale Spot die tijdens de Super Bowl LVII werd gelanceerd. In deze spot staat honderd jaar aan ongeëvenaarde storytelling en innovatie centraal. 

“Terwijl we onze historische 100ste verjaardag vieren, is het opmerkelijk om terug te kijken naar Walt Disney zijn nalatenschap en zijn medogenloze streven naar uitmuntendheid, die het bedrijf tot op de dag van vandaag nog steeds voort brengt. Wij zijn ongelooflijk dankbaar aan  alle generaties over de hele wereld, dat zij deel uitmaken van zo’n bijzonder gedeelte in onze geschiedenis en dat onze verhalen en personages de afgelopen eeuw in hun leven zijn  uitgenodigd’’ aldus Disney CEO Bob Iger. “Disney100 vertegenwoordigt een viering van al onze fans en families, onze storytellers en creatieve visionairs. Hun talenten en verbeelding hebben deze magische momenten gecreëerd, die Disney zo’n blijvend deel van onze wereldwijde cultuur maken.” 

De ‘Disney100: Special Look’ spot bevat scènes uit iconische Disney films, series, theater-producties, themaparken en deelt met fans een verzameling van Walt Disney zijn meest inspirerende woorden die je als kijker een  beroep laten doen naar herinneringen die je deelt met anderen en de nostalgie van Disney. Disney dat over de hele wereld een speciaal plekje in de harten van het publiek wist te veroveren.

Het debuut van ‘Disney100 – Special Look’ tijdens de grote wedstrijd is een spannende mijlpaal voor Disney – met een jaar vol mogelijkheden voor fans en families van alle leeftijden. Geniet van nieuwe, hartverwarmende verhalen en ervaringen en herbeleef je meest geliefde Disney herinneringen. Op woensdag 15 februari zal de nieuwste Marvel Studios film; ‘Ant Man and The Wasp: Quantumania’in première gaan in de bioscopen. Op 18 februari,  opent de wereldpremière van de Disney100: The Exhibition in ‘The Franklin Institute’ in Philadelphia. Bezoekers zijn uitgenodigd om te komen kijken naar de tentoonstelling met een oppervlakte van meer dan 15.000 vierkante meter, waar Disney verhalen tot leven gebracht worden door innovatieve technologieën. The Walt Disney Archives opent zijn kluis van schatten, en toont meer dan 250 van zijn ‘Kroonjuwelen’ – niet veel eerder werden originele kunstwerken, voorwerpen, kostuums, rekwisieten, attractievoertuigen en veel meer getoond. De tentoonstelling is te zien in de Verenigde Staten en Europa. 

Wereldwijd kan het publiek de rest van het jaar genieten van een verbazingwekkende reeks bioscoopreleases van onze gerenommeerde studio’s, waaronder: Disney, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm en meer. Van ‘The Little Mermaid’ en ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ in mei, tot ‘Elemental’, ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’, ‘The Marvels’, en ‘The Haunted Mansion’ deze zomer. Geliefde personages en nieuwe verhalen zullen tot leven komen in de bioscoop. Op 22 november 2023, debuteert ‘Wish’ in de bioscopen, een originele animatiefilm vol muziek van the Walt Disney Animation Studios.   

Inmiddels zijn de Disney Parken begonnen gasten te enthousiasmeren met speciale Disney100 vieringen. Disneyland Resort introduceerde op 27 januari de nieuwe Mickey & Minnie’s Runaway Railway attractie en twee nieuwe spectaculaire  shows: ‘World of Color – One’ in Disney California Adventure en ‘Wondrous Journeys’ in Disneyland park. Ook introduceren de parken nieuwe exclusieve Disney100-gethematiseerd entertainment, zijn er maaltijden in D100 stijl en is er exclusieve D100-merchandise verkrijgbaar. Over de hele wereld, gedurende het hele jaar hebben de Disney Parken verrassingen in petto om deze gedenkwaardige mijlpaal te vieren. 

Een aantal van de geplande Disney 100 experiences in Europa:

Disney100: The Concert – een multimediale concertervaring met belangrijke muziekmomenten uit de geschiedenis van Disney, waaronder liedjes uit Belle & het Beest, Mary Poppins, Encanto en hoogtepunten uit de werelden van Pixar, Star Wars en Marvel. Data voor het concert in België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen en Frankrijk zijn bekend. Er zullen ook concerten plaatsvinden in Nederland, Zuid-Afrika, Zweden, Polen en Tsjechië gedurende 2023. 

Disney100: The Exhibition – Disney nodigt je uit deze tentoonstelling te bewonderen. Tien gallerijen brengen Disney-verhalen tot leven doormiddel van innovatieve technologie. De Europese première vindt plaats op18 april in München. The Walt Disney Archives opent haar kluis van schatten om meer dan 250 van haar ‘kroonjuwelen’ tentoon te stellen – inclusief de bijna nooit eerder geëxposeerde originele kunstwerken, voorwerpen, kostuums en rekwisieten, attractievoertuigen en veel meer. München volgt na de wereldpremière, welke plaats vindt in het ‘Franklin Institute’ in Philadelphia op 18 februari. De tentoonstelling is vanaf de herfst ook te zien in ‘ExCeL’ te Londen. 

Wonder of Friendship: The Experience – Deze prachtige pop-up ervaring vindt plaats tussen mei en oktober in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland (meer markten worden later aangekondigd) en markeert 100 jaar dynamische duo’s, onwaarschijnlijke- en onafscheidelijke vrienden. Bezoekers krijgen de kans om 1.000 vierkante meter aan verschillende ervaringen te beleven in vier kamers, waaronder die van Alice in Wonderland, Lilo & Stitch, The Lion King en Mickey and Friends.

Startschot Disney 100 in Disneyland Paris op 16 oktober 2023

Voortbouwend op de 30e verjaardag van Disneyland Parijs, zal Disney haar 100e verjaardag ook tot leven doen komen in het resort. Om de 100e verjaardag op 16 oktober 2023 te vieren, zullen gasten worden getrakteerd op een one-of-a-kind entertainment programma, karakter optredens en exclusieve Disney activiteiten gedurende de hele dag. Na 16 oktober zullen speciale, nooit eerder vertoonde exclusieve activiteiten ook plaatsvinden in Disneyland Parijs als onderdeel van de Disney100 vieringen.