Disney gaat 60 Disney Stores definitief sluiten in de VS en overweegt sluiting Europese winkels

Disney zal tegen het einde van het jaar maar liefst 60 Disney Stores sluiten in de Verenigde Staten en Disney lijkt ook te overwegen om te snoeien in het aantal Europese winkels.

The Walt Disney Company geeft al een tijdje enkele hints dat het zich meer wilt focussen op een “flexibele e-commerce-ervaring” en meer mensen wilt bereiken via het internet. De nieuwe marktstrategie is er gekomen door de uitbraak van het Coronavirus en het succes van de streamingdienst Disney Plus.

De nieuwe marktstrategie zorgt ervoor dat meer en meer fysieke winkels van Disney hun deuren moeten sluiten en de focus meer zal verlegd worden naar de webshop ShopDisney.

Door de coronapandemie wint online winkelen steeds meer aan populariteit en daarom plant Disney een make-over voor hun ShopDisney websites en een uitbreiding van het aanbod.


Deal met winkelketen Target:

In 2019 kondigde The Walt Disney Company op expo D23 ook een deal aan met winkelketen Target die een aanbod Disney Store producten zoud verkopen in Target winkels. Dit was al een eerder project om meer geïnterneerde klanten te kunnen bereiken buiten de Disney Parken en Disney Stores.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *