Disney+ begonnen met uitrollen van Vlaamse audio

Al sinds de lancering van Disney Plus in België kreeg de streamingdienst veel kritiek dat het geen enkele titel beschikbaar had in het Vlaams en het lijkt erop dat iets langer dan één jaar later Disney begonnen is met het uitrollen van Vlaamse audio.

Ondanks dat er van veel Disney films en series een Vlaamse versie bestaat werden deze niet toegevoegd op Disney+ sinds de lancering, wel konden abonnees genieten van Nederlandstalige ondertiteling en Nederlandstalige Audio (Nederland versie). Toch kwam er veel kritiek, voornamelijk van Vlaamse gezinnen met jonge kinderen, over het ontbreken van de Vlaamse audio.

De klachten waren vooral afkomstig van sociale media maar er kwam ook kritiek vanuit de Vlaamse showbizz, zo hekelde acteur Sven De Ridder in het VTM Nieuws dat streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ te weinig aandacht schenken aan het beschikbaar maken van Vlaamse versies van films en series.

Disney+ toch begonnen met het uitrollen van Vlaamse audio:

Ondertussen is Disney begonnen met het toevoegen van Vlaamse audio zo mocht Frozen (1) de spits afbijten en communiceert Disney nu dat het eind 2021/ begin 2022 nog meer Vlaamse versies beschikbaar wilt maken.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *