De toekomstplannen van Disney Village gelekt

De fansite Outsidears, die meer en meer gekend geraakt als het account die toekomstplannen lekt, heeft ook nu opnieuw plannen gelekt maar deze keer voor Disney Village. De afbeeldingen zijn niet officieel door Disney gedeeld daarom moet je ze niet als 100% zekerheid bekijken, maar het toont toch een klare kijk op de ideeën of de richting waar Disneyland Paris naar toe wilt met hun tweede probleemkind (na het Walt Disney Studios Park), Disney Village !Disney Village is al jaren een doorn in het oog van Disneyland Paris. Het beetje verwaarloosde uitgaansgebied die als verlenging van de Disney Parken moet dienen is een samenraapsel geworden van oude gebouwen van het oorspronkelijke “Festival Disney” concept en nieuwe toevoegingen zoals Earl of Sandwich. Disneyland Paris heeft door de jaren heen Disney Village proberen te veranderen door groen toe te voegen, neon verlichting weg te halen en ook de geliefde sterrenhemel. Maar omdat er nooit een echte grote transformatie werd doorgevoerd is Disney Village nu een samenraapsel van stijlen. Ofwel hadden ze het originele Festival Disney concept moeten bewaren en het goed onderhouden om het dan verder uit te breiden of had er jaren geleden een volledige make-over moeten gebeuren. Ze hebben geen van beiden gekozen en daarom is het nu een rommeltje ergens tussenin.

Maar zoals Daniel Delcourt al enkele jaren geleden op een Insidears convention zei, zijn ze Disney Village niet vergeten en bestaan er wel degelijk plannen om voor eens en voor altijd komaf te maken met de problemen van dit gebied en een grote make-over door te voeren.

Laten we even de concepten en plannen bekijken die online zijn verschenen:

Dit concept is de meest opmerkelijke. Dit situeert zich aan de achterkant van het Rainforest Café en Earl of Sandwich en aan de voorkant van de huidige Mc. Donalds en de Disney Village Dome. Het meer en het terras die je hier op deze tekening ziet zijn er al. De opmerkelijkste toevoeging hier in Hard Rock Café met een leuk decoreert gebouw met een gezellig terras buiten bij het meer. (opmerkelijk: in de zomer van 2019 werd er al een merchandise truck van Hard Rock Café geplaatst in Disney Village). Op deze plaats zat vroeger de dancing Hurricanes en was er onderaan ook een terras van het restaurant Key West (nu Rainforest Café). Let ook op de achterkant en bijbehorend terras van Earl of Sandwich aan de rechterkant van de afbeelding, dit gebouw zou ongewijzigd blijven. De verlichting onder water en de twee watervallen aan beiden zijden zouden voor extra sfeer zorgen.

Bovenaan links waar nu de Disney Village Dome en Mc. Donalds te vinden zijn zien we helemaal nieuwe gebouwen met een ingang van een nieuwe shoppingstraat voor een verdere uitbreiding van Disney Village.Dit is een ander concept die niet zo duidelijk is maar wel zeer interessant om van nader te bekijken. Want dit is namelijk een volledige make-over van het oude Disney Village, de kant van de Disney Store, Lego Store en Sports Bar. Helemaal links beginnen we met Annette’s Diner die blijkbaar een “Cars” thema zou krijgen. Daarna volgt een hele rij aan kleurrijke geveltjes waarin verschillende restaurants of shops gevestigd kunnen worden. Welke dat kunnen zijn valt momenteel nog moeilijk te zien, je kan er wel een Disney Store in zien naast Annette’s Diner en daarnaast een Marvel shop. Ook op het einde van de straat zien we nog een grote Mickey terugkomen wat opnieuw voor een Disney gethematiseerde winkel kan zorgen met daarnaast een shop die doet denken aan Toy Story en een Lego winkel. Eindigen doen we met een grote Pizza Planet die als vervanging moet dienen voor Café Mickey.

Dit concept toont het gebied waar nu het overdekt terras van Sports Bar is, duidelijk helemaal anders dan nu. Dit zou een grote overdekte food court moeten worden, waarbij de grote ramen bovenaan gesloten kunnen worden en waarbij ze in de zomer open kunnen staan (zoals op de foto) om het terras op die manier het hele jaar te kunnen gebruiken.De andere kant van het oude Disney Village, daar zijn weinig details over gekend en je kan er ook niet zoveel uit afleiden als je naar de afbeelding kijkt. Wel zou het gebouw van Gaumont Cinemas er meer hedendaags gaan uitzien en zou ook de grote Planet Hollywood bol verdwijnen. Verder zou het kasteel van King Ludwigs Castle aangepakt worden.

Wanneer die grote veranderingen gaan plaatsvinden is nog niet gekend, maar liever vroeger dan later als je het ons vraagt want deze concepten zien er echt heel goed uit en alles van Disney Village al jaren nodig heeft. En samen met een uitbreiding van het Walt Disney Studios Park lijken alle fouten uit te verleden stilletjes aan te verdwijnen. Het is toch opmerkelijk dat er na de volledige overname van Disneyland Paris door het moederbedrijf The Walt Disney Company, er problemen aangepakt worden die al tientallen jaren bleven aanslepen.


About Post Author

Een reactie achterlaten