Is dit de toekomst van Discoveryland in Disneyland Paris?

Op sociale media zijn er al een tijdje geruchten te lezen over de toevoeging van Star Wars in Discoveryland. Eerst was het de bedoeling dat er een groot Star Wars gedeelte zou komen in het Walt Disney Studios Park naar het voorbeeld van Star Wars Galaxy’s Edge, zoals in Disneyland en Walt Disney World, maar deze plannen zouden intussen geschrapt zijn.

Discoveryland als hoofdverblijfplaats voor Star Wars

Nu zou er meer naar Discoveryland gekeken worden om Star Wars toe te voegen, wat niet helemaal onlogisch is aangezien er daar al een Star Wars attractie te vinden is met Star Tours. Ook Space Mountain heeft nu al 5 jaar zijn Star Wars overlay en vanaf vorige week lopen er nu ook dagelijks Stormtroopers in dit gebied. Ook op dagen zoals “May the 4th”, gekend als Star Wars day, moet je in Discoveryland zijn. Enkele maanden geleden kwam Mando en Grogu uit The Mandalorian er nog op bezoek.

Discoveryland


Aangezien al deze Star Wars activiteiten niet in het Walt Disney Studios gehouden worden maar telkens in Discoveryland heeft toch het vermoeden dat Disneyland Paris onmiddellijk aan Discoveryland denkt als ze iets met Star Wars willen doen.

Huidige geruchten bevatten een Star Wars uitbreiding in Discoveryland. Het zou wel een kleinschaliger Star Wars land worden, zeker in vergelijking met Galaxy’s Edge in de Amerikaanse parken, en het zou een rollercoaster bevatten die hetzelfde ritsysteem heeft als TRON die te vinden is in het Magic Kingdom en Shanghai Disneyland.

Disney Imagineering zou enkele jaren geleden een contract afgesloten hebben om in totaal 3 TRON-achtig attracties te bouwen. Met de twee TRON attracties die er nu al zijn en in de toekomst een versie in Parijs, weliswaar in het thema van Star Wars, komen we dus aan een totaal van drie. Ook dat lijkt dus te kloppen.Aan de hand van de verschillende geruchten heeft @LilianDesvaux op Twitter 3D tekeningen gemaakt van dit nieuwe Star Wars gedeelte in Discoveryland en hoe het er eventueel zou kunnen uitzien. Je zal zien op de tekeningen dat het theater dat ze nu gebruiken voor Mickey’s Philharmagic, en vroeger voor Honey I Shrunk the Audience en Captain EO, volledig verdwenen is. Ook dit zou een logische stap zijn aangezien Mickey’s Philharmagic een tijdelijke toevoeging was om het lege Discoveryland theater te kunnen gebruiken, ook al past het thema van Mickey’s Philharmagic totaal niet in Discoveryland.

Pas OP ! Toch even vermelden dat deze tekeningen gebasseerd zijn op geruchten, en dat er door Disneyland Paris nog geen enkele keer gecommuniceerd werd over een Star Wars toevoeging in Discoveryland, zelfs niet over het schrappen van Star Wars op het plan van de Walt Disney Studios uitbreiding, daar staat Star Wars er nog altijd op.