Creepy feiten over Disneyland Paris – Deel 1

Deel 1: In de bijna 30 jaar dat Disneyland Paris bestaat heeft de magische bestemming in de loop der jaren miljoenen bezoekers mogen ontvangen, maar in die 30 jaar heeft het Frans Disney resort ook enkele minder magische momenten en Incidenten beleeft.

Ongeluk Pirates of the Caribbean:

Een 5-jarig jongetje kwam op 30 oktober 2013 bijna te overlijden nadat hij uit Pirates of the Caribbean was gevallen en werd geplet tussen twee bootjes. De kleuter was gaan staan waar het niet was toegestaan.

Ongelukken Big Thunder Mountain:

  • In april 2011 raakten enkele bezoekers gewond toen een decorstuk tijdens een ritje afbrak. Eén persoon liep ernstige verwondingen op doordat hij het decorstuk op zijn hoofd kreeg. 
  • Op 27 oktober 2011 is er een trein van de achtbaan Big Thunder Mountain ontspoord. Rond half acht raakten de wielen van een karretje los.

Brand Rock ‘n’ Roller Coaster/ Iron Man Coaster:

Op 1 april 2009 kwamen bezoekers van de attractie Rock ‘n’ Roller Coaster bijna in een brand terecht. De brand ontstond bij slijpwerken op het dak van de attractie. (bron Wikipedia)


Paniek in Disney Village door verdachte geluiden:

In uitgaansgebied Disney Village was op 23 maart 2019 paniek uitgebroken bij de bezoekers na verdachte geluiden. Mensen zouden schoten hebben gehoord, volgens het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken was er geen incident. Het ging om een situatie met een defecte roltrap. Er ontstond daarbij enige massahysterie na het horen van enkele knallen.


Gewapende man opgepakt in Disneyland Parijs:

Een 28-jarige man werd gearresteerd aan de ingang van het hotel New York in Disneyland Parijs. Bij zijn arrestatie was de man in het bezit van twee wapens, een doos munitie en een koran. Toen hij binnen wilde gaan in het hotel werd zijn bagage door een scanner gehaald, waarop de bewakingsagenten de wapens ontdekten. 

Foto: AFP

Dodelijke ongevallen (opgepast kan schokkend zijn!):

Helaas zijn er in het bijna 30 jarig bestaan van Disneyland Paris ook enkele dodelijke ongevallen geweest. Zo overleed een technicus op 2 april 2016 van een technische schok bij het inspecteren van attractie Phantom Manor.

En in oktober 2010 gebeurde er een dodelijk ongeluk waarbij een schoonmaker kwam vast te zitten onder een bootje van de darkride It’s a Small World toen de attractie per ongeluk in werking gezet was.

Op 9 september 2015 viel een 44-jarige bouwvakker bij het renoveren van Hotel Newport Bay twaalf meter naar beneden vanaf een steiger.About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *