Corona maakt pijnlijk duidelijk: Disneyland Paris hinkt technologisch achterop

Waar is de tijd dat heel Europa naar Disney, & Disneyland Paris in het bijzonder, keek. Alles was daar modern, ze hadden nog nooit geziene technologieën en manieren om hun parken te runnen zoals een Fastpass, een soortgelijk systeem dat daarna door veel andere parken werd gekopieërd. De Disney Parken, vooral in Amerika, zijn nog altijd de trendsetter voor nieuwe technologieën, maar dat vloeit jammergenoeg niet door tot in Europa.Disneyland Paris geraakt in vergelijking met andere pretparken ver achterop, zeker wat betreft de Amerikaanse parken waar je bijvoorbeeld met de “My Disney Experience” app uit Walt Disney World fantastische functies hebt zoals: de elektronische Fastpass, Mobile Ordering, restaurant reservaties, deur van hotelkamer openen, online inchecken en nog veel meer.

Nochtans was Disneyland Paris onlangs fier aan te kondigen dat ze een volledige ploeg hadden om alle online en digitale platformen een duw in de rug te geven, maar daar hebben we nog maar weinig van gemerkt. Het enige merkbare zowel op de app als op de website is eens een verandering van design. Jaarpashouders kunnen nog altijd geen kamer met korting online boeken en moeten net zoals 20 jaar terug nog altijd naar Parijs bellen om in het Engels of Frans een kamer te boeken.

Het enige wat Disneyland Paris een tijdje terug wel ingevoerd geeft is Lineberty, een app van een ander bedrijf, die ze kunnen gebruiken om meet’n’greets met Disney Characters te reserveren en reservaties te maken voor de Disney Pin Trading. Maar na enkele jaren zit een soortgelijk systeem nog altijd niet verwerkt in hun eigen Disneyland Paris APP.

Nu met de Corona crisis wordt dit geklungel nog extra zichtbaar. Andere parken zoals Efteling in Nederland kunnen al uitpakken met hun online ordering systeem en een digitaal reserveringssysteem voor een ritje op een attractie, iets wat goed van pas komt tijdens deze heropeningsperiode waar fysiek contact zo veel mogelijk beperkt wordt.

Mobile Ordering in Efteling

Of het zou moeten zijn dat Disneyland Paris ons enorm verrast en nu inééns met een nieuw systeem komt waarbij we mobile ordering kunnen gebruiken, gaan we in Disneyland Paris nog altijd ons eten fysiek aan een kassa moeten bestellen.

Het wordt dringend tijd dat Disneyland Paris het digitale niveau van de Amerikaanse Disney Parken haalt om andere parken in Europa voor te zijn, want die zien dan weer hun kans om zich te laten inspireren door die Amerikaanse parken en zo digitaal verder te staan dat hun eigen park in Parijs.About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *