DISNEY+ DEBUTS TRAILER AND KEY ART FOR MUSIC DOCU-SPECIAL,BONO & THE EDGE: A SORT OF HOMECOMING, WITH DAVE LETTERMAN’ 

Première op vrijdag 17 maart

Disney+ onthult de officiële trailer en key art voor de langverwachte docu-special, “Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman”, die wereldwijd in première gaat op Disney+ op 17 maart, St. Patrick’s Day, samenvallend met U2’s langverwachte album “Songs Of Surrender” – een verzameling van 40 baanbrekende U2-nummers uit de hele catalogus van de band, opnieuw opgenomen en opnieuw bedacht.

In de docu-special van Disney Branded Television legt de met een Academy Award® bekroonde filmmaker Morgan Neville Dave Letterman vast tijdens zijn eerste bezoek aan Dublin om rond te hangen met Bono en The Edge in hun geboorteplaats, Dublin te ervaren en samen met de twee U2-muzikanten een een concertuitvoering zoals ze nog nooit eerder hebben gedaan.

Van Brian Grazer en Ron Howard’s Imagine Documentaries, Neville’s Tremolo Productions en Dave Letterman’s Worldwide Pants, “Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman” is deels concertfilm, deels reisavontuur plus heel veel Bono en The Edge, met overal de humor van Dave.

Naast de concertuitvoering zelf zal de docu-special zich richten op de buitengewone relatie tussen Bono en The Edge en hoe deze zich in meer dan 45 jaar hechte vriendschap heeft ontwikkeld tot een van de meest opmerkelijke songwriting-partnerschappen in de geschiedenis van de rock. ‘n’ roll, plus documenteer Dublin door Dave’s ogen terwijl hij Bono en de thuisstad van The Edge voor het eerst ervaart.

Letterman, die een uitnodiging van de twee U2-bandleden accepteerde om met hen mee te gaan naar Dublin voor zijn allereerste bezoek aan Ierland, heeft een 25-jarige relatie met U2, maar had voorheen alleen tijd doorgebracht met Bono en The Edge in de VS. als hun geëerde gast bij een intiem concertoptreden in een plaatselijk monument, het voormalige Ambassador Cinema-gebouw aan de bovenkant van O’Connell Street aan de noordkant van Dublin, begint Dave aan zijn eigen verkenning van de stad. Hij bezoekt de legendarische Forty Foot-zwemplek op een ijskoude ochtend en rijdt met de DART-pendeltrein naar het noorden van Co. Wicklow. Letterman inspireerde ook een gloednieuw U2-nummer geschreven door The Edge en Bono en ontsnapt ternauwernood aan een optreden in de legendarische McDaid’s pub bij Grafton Street met een al even legendarische groep artiesten en muzikanten, waaronder Bono, The Edge, Glen Hansard, Markéta Irglová, Imelda May, Loah, Saint Sister, Grian Chatten van Fontaines D.C. en Dermot Kennedy, wiens stem Bono omschrijft als een ‘sonische knal’.

U2’s nieuwe album getiteld “Songs Of Surrender” – een verzameling van 40 baanbrekende U2-nummers uit de hele catalogus van de band, opnieuw opgenomen en opnieuw bedacht voor 2023 in sessies verspreid over de afgelopen twee jaar, om volledig uit te komen op vrijdag 17 maart. Het eerste nummer dat beschikbaar komt van deze gloednieuwe set opnames is het volkslied “Pride (In The Name Of Love)”. “Songs Of Surrender” is samengesteld en geproduceerd door The Edge en ziet de band enkele van de meest gevierde nummers uit hun meer dan 40-jarige carrière opnieuw bezoeken, waaronder “With Or Without You”, “One”, “Beautiful Day”, “Sunday Bloody Sunday’ en ‘Invisible’, voor een muzikale heruitvinding die resulteert in een volledig nieuwe opname van elk nummer, inclusief de arrangementen en, in sommige gevallen, nieuwe teksten.

Bono & The Edge: A Sort of Homecoming

“Bono & The Edge: A Sort of Homecoming, with Dave Letterman” is geproduceerd door Imagine Documentaries, Tremolo Productions en Dave Letterman’s Worldwide Pants. Voor Imagine Documentaries zijn Brian Grazer, Ron Howard, Sara Bernstein en Justin Wilkes uitvoerend producenten; Séamus Murphy-Mitchell is producent; en Meredith Kaulfers en Mike Sweeney zijn co-executive producers. Voor Tremolo is Morgan Neville regisseur en producent, en Caitrin Rogers is uitvoerend producent. Voor Worldwide Pants is Tom Keaney uitvoerend producent en Mary Barclay is co-uitvoerend producent. Voor Disney Branded Television is Marc Buhaj vice-president, Unscripted en Non-fictie, en Marjon Javadi is vice-president, Documentaire Films en Docuseries.