Bizar veel Disney films in één videoclip

Deze prachtige videoclip van Sky, van enige tijd geleden, toont je een fantastische verzameling aan referenties naar Disney films & figuren mooi geanimeerd in één mooie reclamespot. Als je echt op de details begint te letten is het niet te geloven hoeveel Disney Classics er in deze videoclip verborgen zitten. Wij bekeken de videoclip van dicht, stap voor stap, en probeerden op die manier zoveel mogelijk Disney referenties te vinden. Als we ze allemaal gevonden hebben weten we niet, maar hier is alvast onze vangst. Benieuwd als jullie ze allemaal gevonden hebben of misschien nog meer.
De videoclip speelt zicht duidelijk af in London waar we beginnen en afsluiten met de Tower Bridge. Onmiddellijk zien we natuurlijk al Tinker Bell die haar beroemde pixie dust door heel de video laat zien. Onderaan in beeld zien we ook al Ariel zitten die een referentie is naar de “Kleine Zeemeermin”, de grote piratenboot van “Peter Pan” kan je natuurlijk niet naast kijken, maar boven de boot kan je ook “Dumbo” zien vliegen.
Wat verder in de clip zien we hier helemaal aan de rechterkant een grote groep Dalmatiërs lopen, ik durf wedden dat het er 101 moeten zijn. En dan komen we aan een etalage van een gezellig winkeltje met veel referenties. Zo is de winkel gelegen in de “Cherry Tree Lane” wat een referentie is naar “Mary Poppins”. Daarnaast zijn er meerdere referenties te vinden naar “Cinderella”, met het glazen muiltje, het meisje voor de deur en ook de naam van de shop “Glass Slipper Curiosity Shop”. Als je nog even langer naar de etalage blijft kijken dan zie je links onderaan ook enkele bekende figuren uit Beauty and the Beast zoals Lumière, Mrs Potts en Cogsworth (Pendule in het Nederlands). Ga je een schap naar boven dan zie je uiteraard de hoed van de Mad Hatter uit “Alice in Wonderland” en een boordje met “Eat Me” eveneens een referentie naar Alice. Aan de rechterkant zie je nog de spiegel van “Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen”. Naast het Glazen Muiltje zie je ook een boog die een referentie is naar Merida in “Brave”.De shop voorbij zien we een leuke hond zitten, dat is natuurlijk Nana, de hond uit “Peter Pan”. In het stadshekken zien we meerdere referenties naar “Mickey Mouse”, kijken we naar boven dan zie we helemaal achteraan een wolkenkrabber waar Elastigirl uit “The Incredibles” het gebouw aan het beklimmen is, maar je moet snel zijn om die te zien, ook in de screenshot kan je het hier niet zien. In de wolken kan je dan nog een referentie zien naar een hemelse tempel wat aan Hercules doet denken.
Wat we daarnet nog niet hebben aangehaald zijn de vele kleurrijke deuren die de volledige gevel bedekken van één van de gebouwen hier in beeld, linksboven de hond Nana. Deze deuren zijn natuurlijk een referentie naar “Monsters Inc”. Elastigirl waar we daarnet over spraken kan je nu wel zien op de wolkenkrabber en uit het dakraam van het gebouw aan de linkerkant kan je Peter Pan, Wendy, John & Michael zie die hun vlucht beginnen naar Neverland. De vorm van de wolken die je bijna de hele clip in de achtergrond kan zien, doen ons vooral denken aan de bekende wolken uit de “Toy Story” films.Nog wat verder in de videoclip komen we voorbij de spaghetti scène uit “Lady en de Vagebond”. Centraal zien we een grote toren met een lange haarlok die eruit gegooid wordt als referentie naar “Rapunzel”. Aan de voet van die toren zien we de bekende rots uit de “Lion King”. Links in beeld komt er een roos tevoorschijn uit “Beauty and the Beast” en onder de roos zie je nog een naambordje met “100 acre wood” een referentie naar “Winnie the Pooh”.In deze screenshot kan je net iets beter het naambord van 100 acre wood zien en komt ook een lezende Belle in beeld van Beauty and the Beast.In deze scènes gaat het allemaal zeer snel, want slechts in een paar frames is ook een doolhof te zien onderaan in de diepte, wat een referentie is naar het doolhof uit “Alice in Wonderland”. Naast Belle komt er dan een groot zwaard tevoorschijn wat een referentie is naar de Disney Classic “Merlijn de Tovernaar” (Sword in the Stone in het Engels)En voor we naar een bruisend stukje stad gaan met veel nieuwe referenties komen we nog eerst het Witte Konijn uit “Alice in Wonderland” tegen.Daarna vullen kleurrijke ballonnen het scherm die doen denken aan de film “UP”.Een bruisende stad en wat zien we hier allemaal? Heel veel. We beginnen in het midden met de koets van “Cinderella” met links daarvan de verkeerskegels uit de “Toy Story” films. Boven de koets van Cinderella zien we heel duidelijk “Wall-E” en Eve met daarboven een neon bord uit “Cars”. Steken we de straat over naar het gebouw aan de overkant zien we helemaal bovenaan het logo van “The Incredibles”, daaronder het naambord van Flynn’s uit de film “TRON”. Bij het gebouw links daarvan zien we Jasmine uit “Aladdin” het vliegende tapijt uitlaten en daaronder kan je P. Sherman lezen, een verwijzing naar “Finding Nemo”. Je kan trouwens verder naar onderen ook een aquarium zien. Het geveltje ernaast is van Geppetto and Son wat een referentie is naar Disney’s “Pinocchio”. Wat die zeven mannetjes op straat doen zal duidelijk worden in de volgende screenshot.
Weet je nog die zeven mannetjes van daarnet? Kijk maar eens naar hun schaduw op het gebouw, dat zijn de 7 Dwergen uit “Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen”. Deze gevel is deel van het zeer bekende restaurant Gusteau’s uit “Ratatouille”. Je kan Remy met een koksmuts ook op het voetpad zien net voor de ingang van het restaurant. Aan de linkerkant komen er een paar andere films in beeld, maar dat zie je beter in de volgende screenshot.Voor we in de achtergrond verder kijken komt “Herbie” eerst uit de gelijknamige films in beeld. Achter de bekende Volkswagen kever zie je de Notre-Dame uit de “Klokkenluider van Notre Dame”. In het maanlicht zien we “Mary Poppins” vliegen en daaronder op het muurtje zit er een bekende poes uit de “Aristokatten”.We bereiken bijna het einde van de videoclip, die opnieuw afgesloten zal worden zoals hij begonnen is met de Tower Bridge in London, maar voor we zover zijn zien we nog een romantische scène uit de Aristokatten op het dak aan de rechterkant. En zien we ook Mickey Mouse in het ronde dakraam. Verder zien we Mary Poppins nog verder vliegen en zien we de Step In Time scène op de schoorstenen uit de film. En van aan de linkerkant komen nog de lantaarns van Rapunzel in beeld.About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *