Binnenkort op Disney+ ‘Behind the Attraction’

Voor fans van de Disney themaparken bied Disney Plus nog een kijkje achter de schermen bij het maken van Disney’s parken. “Behind the Attraction” debuteert op 21 juli op de streamingdienst, maar verwacht hier niet The Imagineering Story (Disney Imagineers), deel 2.

Regisseur Brian Volk-Weiss brengt een andere toon aan deze serie en creëert een levendige, pittige stijl om de creatie en sociale impact van één Disney-attractie per aflevering te verkennen. De eerste vijf afleveringen die woensdag debuteren zijn Haunted Mansion, Jungle Cruise, Space Mountain, Star Tours en The Twilight Zone Tower of Terror.

“Behind the Attraction”, gearrangeerd door Paget Brewster, bevat snelle fragmenten die elke aflevering levendig houden. Dat kan sommige momenten in de serie een oneerbiedig gevoel geven dat je normaal niet krijgt van Disney.

“Ik vind dat mensen of shows of dingen die zichzelf te serieus nemen niet het respect krijgen dat ze zouden krijgen als ze gewoon eerlijk zijn en zeggen: luister, we zijn geen goden”, zei Volk-Weiss. “We hebben geen perfect pretpark gemaakt. Wat we hebben gemaakt, heeft pretparken voor altijd veranderd. Als je kijkt naar wat pretparken waren voordat Walt Disney deed wat hij deed in Anaheim, is het dag en nacht. Maar het is een show over iets dat gemaakt is door mensen bekeken door mensen.

Dit alles is bedoeld om kijkers te betrekken bij wat een complex proces kan zijn.

“Attracties zijn als ijsbergen,” zei Volk-Weiss. “En wat ik daarmee bedoel, is dat je voor het publiek misschien maar twee procent van de attractie ziet. Als mensen de infrastructuur zouden kennen die ze niet zien, waardoor deze attracties werken, ik bedoel, ze zouden weggeblazen worden.”

“Voor een keer hoeven we niet op onze tong te bijten”, zei Imagineer Dave Durham. “We kunnen enkele van die coole inside-verhalen, een deel van de geschiedenis, een aantal uitdagingen en veel plezier met de kijker delen.”

De regie en montage van “Behind the Attraction” geven de serie een uniek ritme waarvan Disney hoopt dat de kijkers het even vermakelijk als informatief vinden. Het maakt deel uit van een nieuwe openheid bij Walt Disney Imagineering.

Anderen afleveringen in seizoen één zullen het Disneyland Hotel, Hall of Presidents, It’s a Small World, de kastelen en Disney’s transportsystemen bevatten.

De beste is misschien wel de Haunted Mansion-aflevering omdat de ontwikkeling van die attractie verreweg de meest chaotische was van alle succesvolle Disney-attracties. De aflevering legde de beroering vast van Haunted Mansion’s bijna tien jaar durende ontwikkeling, terwijl het gepast respect betuigd aan de vele getalenteerde stemmen die hebben bijgedragen aan de unieke en enorm succesvolle toon van Haunted Mansion.

Ondanks alle inzichten, anekdotes en archiefbeelden die de serie hebben gehaald, zei Lomboy dat er nog veel meer verhalen waren die Imagineers wilden vertellen in ‘Behind the Attraction’.

“Het was een heel moeilijk proces om het op de shortlist te zetten, omdat er maar 10 afleveringen waren. Dus ik hoop dat er een tweede seizoen komt, misschien een derde seizoen.

About Post Author

Een reactie achterlaten