Bezoekersaantal Universal Orlando overtreft de meeste Disney World parken

Het TEA rapport, dat geschatte bezoekersaantallen bevat, wordt beschouwd als de industriestandaard voor bezoekersaantallen wanneer veel exploitanten van pretparken dergelijke cijfers niet vrijgeven. In het rapport zien we een interessante beweging, niet alleen bij Walt Disney World, maar ook bij Universal Orlando, waar het aantal bezoekers zelfs 3 van de 4 Disney World-pretparken overtrof.

Disney World

Zoals u kunt zien, waren de geschatte bezoekersaantallen bij Universal Studios Florida (8,99 miljoen) en Universal’s Islands of Adventure (9,1 miljoen) hoger dan de opkomst bij Disney’s Animal Kingdom (7,2 miljoen), EPCOT (7,7 miljoen) en Disney’s Hollywood Studios (8,6 miljoen) . Dit markeert een belangrijke verschuiving in het toerisme in Centraal Florida en geeft misschien aan dat Universal wint op Disney World in termen van puur bezoek. Alleen Magic Kingdom (12,7 miljoen) had meer bezoekers dan de themaparken van Universal.

De geschatte bezoekersaantallen ondersteunen een verklaring van Comcast CEO Brian Roberts, waarin hij zei dat Universal Orlando marktaandeel wint op Disney. Het feit dat een van de Universal Orlando-themaparken het tweede Walt Disney World-park zou zijn geweest in termen van bezoekersaantallen, is significant en de pandemie heeft hier weinig mee te maken aangezien de Resort op een steenworp van elkaar liggen hadden ze met dezelfde maatregelen te maken. In 2019 hadden alle vier de themaparken van Walt Disney World een hogere opkomst dan de themaparken van Universal Orlando.

Bovendien gaat Universal Orlando de toekomst zeer sterk in door een gloednieuw themapark genaamd Epic Universe die momenteel in aanbouw is.

Disney World is waarschijnlijk gepasseerd door Universal Orlando vanwege hun reserveringssysteem voor de parken. De strategie van Disney is momenteel meer geld van minder gasten en dat zien we terug in deze schattingen van het aantal aanwezigen.

Dus, maakt het uit? Wij denken van wel. Zelfs als Disney meer geld kan verdienen met minder gasten, betekent dit nog steeds dat minder gasten herinneringen maken in Disney World, en de gasten die Disney-pretparken bezoeken, kunnen een hoge rekening krijgen in plaats van een herinnering. Universal Orlando staat op het punt meer dan een doorn in het oog van Disney te worden, en zonder echt antwoord op Epic Universe aan de horizon, kunnen deze bezoekersaantallen de nieuwe norm worden, aangezien Disney marktaandeel aan Universal verliest.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *