ONDER DE LOEP: Betekenis initialen op Walt’s stropdasAls je goed kijkt naar het Partners-standbeeld van Walt en Mickey, zie je de letters “STR” die met elkaar verweven zijn op de stropdas van Walt Disney. Dat zijn niet de initialen van een persoon, maar van een plaats.


De 375 hectare grote Smoke Tree Ranch, in de Mojave-woestijn net buiten Palm Springs, Californië, was Walts schuilplaats, waar hij met Lilly en het gezin naartoe ging om te ontspannen.

Walt was een ervaren ruiter en genoot van het leven op de boerderij. Hij bracht ’s ochtends vaak uren door bij Smoke Tree terwijl hij door de woestijn reed en cowboy speelde, voordat hij’ s middags terugkeerde om zich op te frissen voor wat bowlen (een activiteit waar hij uitblonk) en ’s avonds het diner voordat hij de deur uit ging.

Walt bouwde zijn eerste huis op Smoke Tree Ranch in 1948. Het brak zijn hart om het in 1954 te verkopen, maar hij had het geld nodig om Disneyland te helpen bouwen. In 1956 bouwde hij daar nog een huis. Het bleef in handen van de Disney-familie, zelfs na zijn dood in 1966.

Op zijn Disneyland en Wonderful World tv-shows droeg Walt vaak het merk “STR” – dat was en is nog steeds het logo van de ranch – op zijn dassen. Het was zijn stille, vrolijke knipoogje naar zijn favoriete plek op aarde (naast zijn themapark en studio natuurlijk).

In 1993 voegde beeldhouwer Blaine Gibson het logo toe aan Walt’s stropdas op zijn standbeeld, een voortdurende voor altijd eerbetoon aan een man en zijn liefde voor zijn kleine huis aan de wilde woestijngrens.About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *