Bekijk het creatieve proces voor het ontwerpen van Star Wars: Galaxy’s Edge in een nieuw boek

Wanneer Imagineers een nieuw land, nieuwe attractie of ervaring wil creëren, bedenken ze soms honderden opties voor elk element van het project. En hoe geweldig al die opties of elementen ook zijn, ze moeten altijd de moeilijke keuzes maken om te bepalen welke versies van welke concepten het eindproduct zullen halen. Hoewel ze zelden de kans hebben om dieper in te gaan op het creatieve proces en al deze vele opties te kunnen delen met de fans en de gasten, zijn er zoveel fantastische conceptillustraties ontwikkeld door het creatieve team voor beide Star Wars: Galaxy’s Edge en voor de komende Star Wars: Galactic Starcruiser, die ze met jullie wilden delen in een nieuw boek, The Art of Star Wars: Galaxy’s Edge, geschreven door Amy Ratcliffe.Amy is een grote Star Wars-fan en heeft veel kennis van onze Star Wars-projecten. Ze heeft velen van ons van zowel Imagineering als Lucasfilm geïnterviewd over deze creatieve reis die we samen ondernamen. Ik ging met Amy zitten om te praten over haar betrokkenheid bij dit boek en we hebben tijdens dit interview een paar van deze conceptuele beelden uit het boek opgenomen.Je hebt in het verleden uitgebreid geschreven over Star Wars: Galaxy’s Edge. Wat zijn de dingen die je hebt geleerd tijdens het schrijven van The Art of Star Wars: Galaxy’s Edge die je nog niet eerder wist?

Ik heb geïnvesteerd in alles wat met Galaxy’s Edge te maken heeft vanaf het moment dat het werd aangekondigd. Star Wars en Disney Parken zijn twee grote passies van mij, dus ik kon niet geloven dat ze elkaar op deze manier kruisten. En hoewel ik duidelijk wist dat Lucasfilm en Walt Disney Imagineering nauw samenwerkten om dit meeslepende land te creëren, wist ik niet dat Imagineering naar Pinewood Studios in Londen ging om samen te werken met het Rogue One: A Star Wars Story-productieteam. De groep die decors voor de film ontwierp, paste hun vaardigheden toe om zich Batuu en Black Spire Outpost voor te stellen.

En ik ging ervan uit dat Imagineering veel kunst en ideeën opleverde bij het bedenken van nieuwe ervaringen, maar ik wist niet hoeveel. Het is nogal onthutsend.

Er zijn al eerder andere “Art of Star Wars” -boeken geweest, maar nooit voor een echte of fysieke plaats. Heb je iets interessants ontdekt over het ontwerpproces voor een plek die daadwerkelijk bestaat of zal bestaan?

De Star Wars-films en animatieseries zijn prachtig vormgegeven. Wanneer kunstenaars en productieontwerpers mogelijkheden bedenken voor verhalen op het scherm, kunnen ze er rekening mee houden dat sets bijvoorbeeld bepaalde hoeken van een gebouw kunnen laten zien, maar niet het hele ding. En de sets gaan ook maar zo lang mee als het filmen nodig heeft – misschien dagen of weken. Maar met Galaxy’s Edge moest iedereen nadenken over duurzaamheid en hoe gasten structuren, interieurs en alles vanuit meerdere gezichtspunten zouden zien. Het was dus fascinerend om met Doug Chiang, Chris Beatty en zoveel anderen te praten over het gebruik van verschillende technieken en trucs om het zicht van de gasten een beetje te begeleiden.

Heb je een favoriet stuk of concept art en wat vind je er leuk aan (hen)?

Mijn antwoord is honderd procent bevooroordeeld: het is een van Iain McCaigs illustraties van Elee. Allereerst is het Iain McCaig, de kunstenaar die verantwoordelijk is voor het uiterlijk van Darth Maul en talloze andere ontwerpen in Star Wars. Ten tweede ben ik dol op Elee. Ze is een lief wezen, een therii, die van Salju is en ik heb haar verhaal mogen delen in Elee & Me. Ik voelde me alsof ik een band met haar had. Imagineering creëerde modellen en dacht na over hoe ik haar misschien tot leven kon brengen, en ik vond het geweldig om die verkenning te zien.

Kun je ons alsjeblieft wat basisprincipes over het boek vertellen – hoeveel concept art? Hoe heb je onderzoek gedaan voor dit boek? Wie zijn enkele van de belangrijkste mensen met wie u sprak?

Als fan van de kunstboeken voor de Star Wars-films wist ik dat The Art of Star Wars: Galaxy’s Edge boordevol fascinerende concepten zou zitten. En het is. We hebben meer dan 700 concept art. Het was voldoende om me voor het eerst thuis een tweede computermonitor te laten gebruiken, omdat mijn 13 inch laptopscherm gewoon niet de beste manier was om van de beelden te genieten.

Het onderzoek van dit boek was een proces – een vreugdevol proces. Ik heb zelf en anderen interviews over Galaxy’s Edge doorgenomen en heb elk stukje materiaal dat ik over Batuu had gelezen, opnieuw bekeken, inclusief de fictieverhalen. Mijn vele, vele reizen naar Galaxy’s Edge als fan informeerden me enorm. Maar de sleutel was het afnemen van interviews met de getalenteerde mensen van Imagineering en Lucasfilm.Ik sprak met iedereen, van Carrie Beck (Lucasfilm) tot Doug Chiang en Erik Tiemens (Lucasfilm), tot Margaret Kerrison (Imagineering), tot Imagineering-ontwerpers die aan afbeeldingen en lettertypen voor het land werkten. In feite heb ik met iedereen gepraat om zowel een idee te krijgen van het grote geheel van Galaxy’s Edge als alle details die het zo’n speciale plek maken.

Heeft de informatie die u ontdekte tijdens het schrijven van dit boek uw perspectief op de landen van Disneyland Resort en Walt Disney World Resort veranderd?

Ik heb veel van mijn tijd in Galaxy’s Edge doorgebracht om alles in me op te nemen. Ik vind het leuk om rond te hangen op de markt en de geluiden en de manier waarop het licht door de bedekkingen schijnt te absorberen. Ik ben de persoon die echt enthousiast wordt van liefdevol verweerde stenen en een zorgvuldig geplaatste roestvlek. Dus nu ik zoveel heb geleerd bij het schrijven van dit boek, heb ik gewoon een heel ander niveau van eerbied voor de zorg en het denken achter Galaxy’s Edge. Bij mijn volgende bezoek zal ik denken aan verhalen die je deelde over de vroege dagen of over de schilderijen die Erik Tiemens vertelde dat ik hem inspireerde – ik zal alles vanuit een nieuw perspectief zien.

Dit boek bevat een voorproefje van de volgende, en in veel opzichten, de meest meeslepende ervaring die ooit werd ontwikkeld. Waarom was je het meest enthousiast om te leren over Star Wars: Galactic Starcruiser?

Ha, alles! Ik had de beste tijd om met Ann Morrow Johnson over Galactic Starcruiser te praten. Haar enthousiasme voor het project kwam tot uiting in elk gesprek dat we hadden. Maar als ik één ding moet kiezen, is het dat ik blij was om te zien hoeveel gasten van het schip, de Halcyon starcruiser, tijdens hun reis kunnen verkennen. Het is interactief op manieren die ik niet had verwacht.


About Post Author

Een reactie achterlaten