Autopia is terug open !

Sinds vorige zaterdag is Autopia terug geopend. Deze attractie in Discoveryland werd in November 2018 gesloten voor een grondige renovatie. Meer dan een jaar later, want de opening liep enkele maanden vertraging op, is de attractie eindelijk terug open en hoor je de draaiende motoren van de race wagentjes terug door Discoveryland.

De volledige wachtrij werd opnieuw geschilderd, 700 vierkante meter werd kreeg een renovatie, een kilometer aan neon verlichting werd vervangen en de wachtrij werd lichtjes aangepast voor een betere toegang voor minder-valide gasten en voor de betalende Fastpass opties. Er werden ook extra Wi-Fi spots geïnstalleerd.

Bij de instapstations werd de vloer volledig aangepast met anti-slip materialen met betere kleuren. Het 2,4 km lange wegdek werden volledig vernieuwd, de verlichting rond de de wegen werden veranderd naar LED verlichting en de terugkomst van lichteffecten dankzijn nieuwe technologieën.

Ook de decoratieve borden langs de route werden volledig vernieuwd en op bepaalde plaatsen in en rond de attractie werden de tuinen en bomen volledig opnieuw aangelegd en geplant. Ook backstage werden er enkele aanpassingen doorgevoerd, daar werd een extra onderhoudsruimte gebouwd.

Wij gingen dit weekend alvast een kijkje nemen tijdens de dag maar ook ’s avonds of de sfeervolle verlichting te zien. Hier een overzicht:

About Post Author