Afscheid van “Mister Disneyland”

Ron Dominguez, voor velen bekend als “Mr. Disneyland, en een voormalig uitvoerend vice-president van Disneyland, en een Disney-legende, is op 1 januari 2021, overleden. Hij was 85.Ron was een origineel Disneyland-castlid, zelfs meer dan anderen. Zijn familie bezat en woonde op 10 hectare sinaasappelboomgaarden die in 1954 door Walt Disney voor Disneyland werden gekocht. Volgens Ron “bevond ons huis zich precies waar de ingang van Pirates of the Caribbean en Cafe Orleans nu zijn”.

Toen zijn familie in augustus 1954 hun huis verliet, moesten ze zich een weg banen door greppels en gaten omdat de bouw van het park was begonnen.

Rons eerste werkdag was 13 juli 1955, toen de 20-jarige een vakantiebaantje kreeg als kaartjesverkoper in het park. Hij ontdekte ook dat Walt het twee verdiepingen tellende huis in Spaanse stijl van zijn familie achter Main Street U.S.A. had verplaatst en het had omgebouwd tot administratiekantoren.Rons eerste werkdag was 13 juli 1955, toen de 20-jarige een vakantiebaantje kreeg als kaartjesverkoper in het park. Hij ontdekte ook dat Walt het twee verdiepingen tellende huis in Spaanse stijl van zijn familie achter Main Street U.S.A. had verplaatst en het had omgebouwd tot administratiekantoren.

Een jaar nadat hij bij Disneyland was begonnen, was hij getraind in elke attractie, inclusief de Mijntrein door Nature’s Wonderland. Later in 1956 werd hij benoemd tot tijdelijke supervisor van Main Street U.S.A. Hij ging door naar supervisorposities in andere gebieden in het park en in 1970 werd hij benoemd tot directeur operations. In 1974 werd hij vice-president van Disneyland en in 1990 werd hij benoemd tot executive vice-president, Walt Disney Attracties voor de westkust.Hij werd in 2000 ingewijd als Disney-legende en heeft een raam in Main Street. Hij was 41 jaar getrouwd geweest met zijn vrouw, Betty. Ron ging in augustus 1994 met pensioen bij Disney.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *