Aanbod Disney+ ziet er momenteel groter uit dan het is

Disney Plus is al een heel tijdje beschikbaar in Nederland waar het als eerst online verschenen is in de wereld. Momenteel is de streamingdienst ook beschikbaar in anderen landen zoals de Verenigde Staten, Canada en Australië. Later in maart 2020 zullen er ook meer Europese landen kunnen gebruik maken van het platform.


Wat opvalt is dat er veel content op Disney Plus verschijnt waarbij je nog niet de mogelijkheid hebt om ze te bekijken door andere lopende overéénkomsten. En soms kan het nog echt zeer lang duren voor ze beschikbaar zijn, zoals hier met Beauty and the Beast, pas vanaf 1 oktober 2020.

Als je zoekt naar alle beschikbare films op Disney Plus zou het kunnen dat je al naar een preview kunt kijken en kan je zien vanaf welke datum de film of serie zal verschijnen. Veel van die vergrendelde films zullen vanaf volgend jaar te streamen zijn, maar voor enkele andere films moet er gewacht worden tot 2021. Zoals hier bij Mary Poppins Returns die pas beschikbaar is vanaf 9 Januari 2021 (!).

Veel mensen hadden waarschijnlijk verwacht dat Disney Plus minder problemen zou hebben met rechten van films dan Netflix omdat alles wat op Disney Plus content is van Disney zelf, maar dat is dus niet zo. Disney heeft héél wat van zijn films verkocht en andere platformen en die hebben de rechten ze te gebruiken of uit te zenden tot het einde van het contract waardoor Disney ze ook nog niet op hun eigen platform kan gebruiken.


  • Disney Plus content kan verschillen per regio/land

About Post Author