6 Star Wars toevoegingen op Disney + deze maand

Onder de verschillende rubrieken dat je op Disney+ kan vinden zoals Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nationale Geographic & Star is Star Wars niet diegene met de meeste content. Maar daar komt binnenkort verandering in. Naast de topserie The Mandalorian, de Star Wars filmreeks “The Skywalker Saga” en enkele afgeleide films en animatiefilms komen er nu nog een reeks oudere Star Wars producties waarvan waarschijnlijk veel mensen nog nooit gehoord hebben. Vanaf 18 juni 2021 op Disney+.


Een overzicht:

Caravan of Courage: An Ewok Adventure

The Ewok Adventure is een Amerikaanse televisiefilm uit 1984, gebaseerd op de Star Wars franchise. De film werd buiten Amerika ook uitgebracht als Caravan of Courage: An Ewok Adventure.

De film speelt zich af ergens tussen de zesde en zevende Star Wars film. De film werd geregisseerd door John Korty.

Het ruimteschip van de Towani-familie stort neer op de bosmaan Endor. De familie, bestaande uit Catarine, Jeremitt en hun kinderen Mace en Cindel, komt vast te zitten op de planeet. Wanneer Catarine en Jeremitt spoorloos verdwijnen, worden de kinderen gevonden door de Ewoks, die hen meenemen naar hun kamp. Daar wordt Cindell al snel vrienden met een Ewok genaamd Wickett.

De Ewoks ontdekken al snel dat de ouders van Mace en Cindell zijn meegenomen door de monsterlijke Gorax, die zich ophoudt in een verlaten gebied. Een caravaan van Ewoks wordt samengesteld om de kinderen en hun ouders te herenigen. Ze ontmoetten een wistie genaamd Izrina en een Ewok van een andere stam genaamd Chukha. Uiteindelijk bereiken ze de schuilplaats van de Gorax. Ze slagen erin de Gorax te verslaan Jeremitt en Catarine te bevrijden,maar Chukha sneuvelt in het gevecht. Uiteindelijk is het Mace die de Gorax de genadeslag geeft.

De weer herenigde familie besluit bij de Ewoks te blijven tot ze hun schip hebben gerepareerd.


Ewoks: The Battle for Endor

Ewoks: The Battle for Endor is een Amerikaanse televisiefilm uit 1985. De film speelt zich af in het Star Warsuniversum, en is een vervolg op de film The Ewok Adventure.

Bijna zes maanden zijn verstreken sinds de vorige film. De familie Towani (Jeremitt, Catrine, Mace, en Cindel) heeft eindelijk hun starcruiser kunnen maken en staat op het punt de bosmaan Endor te verlaten. Wanneer Jeremitt de laatste hand aan het schip legt, worden hij en het Ewokdorp aangevallen door een marauders, geleid door Terak en zijn handlanger Charal. Veel Ewoks vinden bij de aanval de dood, evenals Catrine en Mace. Terak wil van Jeremitt de energiecel van het schp, waar hij naar refereert als “the power.” Terak steelt de energiecel, en vermoord Jeremitt. Cindel ontsnapt als enige terwijl de Ewoks worden meegenomen naar het kasteel van de Marauders, maar ze wordt niet veel later ook gevangen door Charal.

Met wat hulp van de andere Ewoks kunnen Cindel en de Ewok Wicket ontsnappen. Wicket bouwt een hangglider waarmee ze kunnen ontkomen aan de marauders. De ontsnapping slaagt, ondanks tussenkomst van een draakachtig monster.

De volgende dag ontmoeten Wicket en Cindel Teek, een supersnel wezen dat ook op Endor woont. Hij brengt de twee naar het huis van Noa Briqualon, een mens die net als Cindel en haar familie ooit neerstortte op Endor en sindsdien hier is blijven wonen. Hoewel Noa aanvankelijk niets moet hebben van Cindel en Wicket, nodigt hij hen later uit in zijn huis.

In het kasteel van de Marauders probeert Charal met haar magie de kracht uit de energiecel te halen, maar tevergeefs. Ze krijgt van Terak het bevel Cndel te vinden aangezien die waarschijnlijk wel weet hoe de energiecel werkt. Ondertussen brengen Wicket en Cindel de nacht door in Noa’s huis. De volgende dag ontdekken ze dat Noa ook een ruimteschip heeft, waar hij al een tijdje aan werkt. Het enige wat hij nog nodig heeft om zijn schip compleet te maken is een energiecel. Die nacht verteld Cindel Noa over haar familie.

De volgende dag wordt Cindel gewekt door een vrouwenstem die haar doet denken aan die van haar moeder. Ze volgt het geluid en vindt een jonge vrouw, die echter Charal in vermomming blijkt te zijn. Wicket en Noa ontdekken Cindels afwezigheid, maar zijn te laat om haar nog te redden. In het kasteel van de Marauders ontdekt Terak al snel dat Cindel ook niet weet hoe de energiecel werkt, en hij laat haar opsluiten bij de Ewoks. Noa, Wicket en Teek dringen niet veel later het kasteel binnen, en bevrijden Cindel en de Ewoks. Ze stelen tevens de energiecel.

Terak steelt Charals ring waarmee ze van gedaante kon veranderen zodat ze gedwongen is in haar kraaivorm te blijven. De marauders volgen de ontsnapte Ewoks naar Noa’s schip, waar Wicket de Ewoks aanspoort het schip te verdedigen. Noa probeert ondertussen met de energiecel het schip te starten. Dit lukt, en hij gebruikt het laserkanon van het schip om de marauders te verdrijven. Terak duikt ook op, en hij en Noa vechten met elkaar voor de energiecel. Noa wordt bijna gedood door Terak, maar Wicket vernielt met een slinger de ring die Terak om zijn nek draagt. De vernietiging van de ring maakt alle energie van de ring in een keer vrij, waardoor Terak verbrand. Nu Terak en de marauders zijn verslagen, vertrekken Cindel en Noa in Noa’s ruimteschip.


Story of the Faithful Wookiee

The Story of the Faithful Wookiee is een geanimeerd verhaal dat werd uitgezonden als onderdeel van de tv-film The Star Wars Holiday Special uit 1978. Het werd geproduceerd door Nelvana en is opmerkelijk omdat het de eerste verschijning van Boba Fett is, evenals het feit dat het grootste deel van de originele Star Wars-cast hun respectieve karakters inspreekt.


Star Wars Vintage: Clone Wars 2D Micro-Series

Voel je hart sneller kloppen en je hartslag bonzen terwijl elk spannend hoofdstuk van deze Emmy® Award-winnende animatieserie de verhaallijn tussen Star Wars: Attack of the Clones en Star Wars: Revenge of the Sith voorstelt.


Star Wars: Ewoks

Star Wars: Ewoks is een Amerikaanse animatieserie gebaseerd op het Star Warsfranchise. De serie liep van 7 september 1985 t/m 10 januari 1987. De serie draait om de Ewoks, wezens die voor het eerst te zien waren in de film Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi.

Star Wars: Droids

Star Wars: Droids is een Amerikaanse animatieserie uit de Star Warsfranchise. De serie liep origineel in Amerika van 7 september 1985 tot 7 juni 1986. In Nederland liep de serie van 1993 tot aan 1994 met Nederlandse stemmen. C-3PO werd in deze versie ingesproken door Bob van der Houven.

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *