50.000 handtekeningen op 2 dagen tijd om Disney CEO Bob Chapek te ontslaan

De CEO van The Walt Disney Company “Bob Chapek” is opnieuw het onderwerp dat veel Disney fans bezig houdt op sociale media nu er een petitie online verschenen is die op enkele dagen tijd maar liefst 50.000 keer ondertekend werd.

De oprichter van de petitie klaagt dat de Disney Parken steeds meer en meer verminderen in kwaliteit en over de vele besparingen binnen het bedrijf sinds Chapek CEO geworden is. Bob Chapek was nooit echt een geliefd persoon bij vele Disney fans maar nu beginnen ook (ex-) medewerkers en (ex-)Disney Imagineers zich te keren tegen het huidige management van de Company.

Sinds de pandemie hebben er heel wat veranderingen plaatsgevonden, vooral in de Disney Parken, met Fastpass dat niet langer gratis is, steeds minder en minder voordelen voor gasten, een reservatiesysteem om naar de Disney Parken te kunnen gaan, en wekelijks berichten over prijsstijgingen.

En ook achter de schermen rommelt het in de Walt Disney Company zo wilt het huidige management de ontwerpers van Disney Parks & Resorts (Walt Disney Imagineering) verhuizen van California naar Florida. Volgens WDWNT zouden verschillende ex-Disney Imagineers de petitie daarom ook gedeeld hebben binnen The Walt Disney Company en in de media.

Ook was Hollywood geschrokken een tijdje geleden toen Black Widow actrice Scarlett Johansson een rechtszaak aanspande omdat Disney de film tegelijkertijd op Disney+ gezet had tegen betaling, op hetzelfde moment toen de film te zien was in de bioscoop, volgens Scarlett Johansson was dat contractbreuk waarop het management van Disney de aanklacht “triest en schrijnend” noemde.

Wat we weten uit het verleden is dat Disney amper tot nooit reacties geeft op online petities, uiteraard is dit wel opnieuw en signaal aan het huidige management (met Chapek op kop) dat ze totaal niet gelieft zijn op het moment.


Klik op de afbeelding om de petitie te ondertekenen:


De voormalige CEO van de Walt Disney Company Bob Iger liet recent het huidige management nog weten dat ze hun niet moeten laten leiden door cijfers en zeer moeten blijven inzetten op creativiteit.

Bob Chapek
Bob Iger & Bob Chapek

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *