GETEST: Plaza Gardens buffet “corona stijl” in Disneyland Park

Een aangepast buffet met bediening aan tafel tijdens de extra maatregelen tegen Corona

Na 4 maanden kon Disneyland Paris eindelijk opnieuw zijn deuren openen, maar dat ging niet zonder heel wat aanpassingen om te verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Bij buffet restaurants werden grote aanpassingen doorgevoerd zodat mensen niet constant door elkaar lopen om hun eten te gaan halen.

Wij deden een test bij het Restaurant Plaza Gardens in Main Street USA in het Disneyland Park van Disneyland Paris. Dit restaurant is enorm populair voor zijn buffet maar ook de mooie ligging en interieur spreken veel mensen aan. Het buffet kost ongeveer 35 euro per persoon en de gebruikelijk kortingen voor jaarpashouders zijn hier ook van toepassing.
Mijn keuze:

Anders dan in een gewoon tafelbediening restaurant, waar je Ă©Ă©n voorgerecht, Ă©Ă©n hoofdgerecht en Ă©Ă©n dessert kan kiezen, kan je hier voor meerdere voorgerechten, hoofdgerechten en desserts kiezen. Waar je vroeger onbeperkt zelf aan het buffet kon nemen worden er nu bordjes gemaakt die je non-stop kan bestellen.

Voorgerechten:

Ik heb enkele voorgerechten en enkele hoofdgerechten genomen met daarna ook een paar desserts. Mensen die denken dat ze met die nieuwe formule niet genoeg te eten gaan krijgen zijn helemaal fout. Integendeel het is bijna onmogelijk om alle keuzes die er zijn op te eten.

Dit is Ă©Ă©n van de voorgerechten die je kan kiezen. Dit is bordje nummer 4: Charcuteries. Brood is reeds op de tafel te vinden en vullen ze constant aan.

Andere keuzes van voorgerechten zijn: een bordje met enkel maar verse groenten, Quinoa salade met zalm en pasta, er is ook een volledig bordje vis te verkrijgen met oa. gerookte zalm en makreel en een gethematiseerd Jungle bordje met garnalen. Het enige ontbrekende hier is misschien verse soep, maar tijdens de zomer is er daar misschien sowieso minder vraag naar.Hoofdgerechten:

Net zoals bij de voorgerechten zijn er ook bij de hoofdgerechten heel wat keuzes. Van geroosterde kip, tot pasta met scampi’s, risotto en nog veel meer. Ook hier was ik zeer tevreden over wat ik heb gekregen. Voor grote eters die gewend zijn om van een buffet te komen met een berg eten kunnen de porties wat klein lijken, maar dan vraag je gewoon nog een portie.

Dit is bordje 6: Gebraden kip, varkensvlees, kalfsvlees, aardappelen, duo van boontjes en pepersaus
Dit is bordje 9: Aziatisch getint bordje, met een stuk entrecote en gebakken aardappelen


Desserts

Ook bij de desserts opnieuw tal van mogelijkheden, met verschillende bordjes naar keuze. De desserts zijn vooral gericht om verschillende soorten gebakjes en er is ook een bordje met alleen maar kazen te krijgen. Pannenkoekjes of bijvoorbeeld roomijs staan niet bij de keuzemogelijkheden.

Bordje met verschillende gebakjes en een gethematiseerd Minnie Mouse taartje.
Het Jungle dessertbordje met een stukje ‘slang’ als gebak

Tevreden

Ook al is een echt buffet misschien nog altijd leuker dan de manier waarop ze het nu moeten doen toch was het niet onaangenaam. Het voordeel dat je nu hebt is dat je samen met je gezelschap aan tafel kan blijven zitten in plaats dat er altijd iemand weg is om eten te gaan halen. Doordat ze alles aan tafel brengen voelt het ook meer als een echt restaurant bezoek en kan het ook voor de nodige rust zorgen tijdens een druk dagje park. En zeker met de maatregelen van het verplicht dragen van een mondmasker kan je op die manier toch een tijdje je mondmasker afzetten. Het enige nadeel dat je hebt bij de samengestelde bordjes is dat er soms iets op je bord ligt wat je niet lust. Bij een normaal buffet zou je dit dan niet nemen maar een grotere portie nemen van wat je wel lust.

Te weinig drank

Het enige wat ik altijd een probleem blijf vinden bij een buffet restaurant is dat er te weinig drank ik. Het eten krijg je non-stop zoveel je maar wil, maar een extra cola (50cl) vragen kost je al vlug meer dan 5 euro. Als je zowel een voorgerecht, hoofdgerecht als dessert krijgt zou er meer drank gegeven mogen worden. Ook een inbegrepen koffie bij je dessert zou aangenaam zijn. TIP: vraag altijd een karaf water bij je eten, dit is gratis en gezond. Tijdens dit bezoek kregen wij zelfs een grote fles Vittel ipv een karaf.

âś… Goeie prijs/kwaliteit verhouding

âś… Snelle bediening

âś… Mooi interieur & locatie

❌ Geen ongelimiteerde drank bij het eten

❌ Klein toilet voor zo’n groot restaurant

âš  Reservatie gewenst

2 thoughts on “GETEST: Plaza Gardens buffet “corona stijl” in Disneyland Park

    1. De affiche waarop stond dat drank non-stop is, is intussen weggehaald en vervangen door een affiche waar dat niet meer opstaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *