1 jaar Disney+ in België: Nog steeds geen Vlaamse audio

Disney+ viert vandaag zijn eerste verjaardag in België en dat mag groots gevierd worden want op één jaar tijd is Disney+ uitgegroeid tot één van de meest populaire streamingdiensten in België.

Disney+ lanceerde in België met een kleine vertraging zo had Nederland al een jaar ervoor Disney+ en de overige landen rondom België het ook al enkele maanden eerder. Door één of anderen reden werd Disney+ dan uiteindelijk toch op 15 September 2020 uitgerold samen met enkele Scandinavische landen en bracht de werelden van Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic en iets later na de lancering ook Star (Hulu, 21st Century Fox, ABC,..) tot in onze huiskamer.

Disney bracht ook unieke content naar de streamingdienst zoals Wandavision, The Mandalorian, Soul, Lady And The Tramp (2019),de zomerfilm Luca en meer..

Op 23 FEBRUARI 2021 lanceerde Disney+ de “Netflix killer” Star in België met nog meer extra content, vooral gericht op een volwassen publiek, met een uitgebreiden bibliotheek van Hulu, 21st Century Fox, ABC en meer. Daarnaast kwamen er ook extra functies beschikbaar zoals groupwatch, ouderlijk toezicht en Disney Premier Access waarbij abonnees met een extra bijdrage films die te zien waren in de bioscoop tegelijkertijd kijken op Disney+.


Nog steeds elke dag kritiek op Disney+ BE:

Ondanks dat Disney veel oude en nieuwe content heeft kunnen brengen naar België via hun streamingdienst blijft Disney+ BE op sociale media bakken kritiek krijgen sinds de lancering dat films die ooit ingesproken waren in het Vlaams ontbreken. Ondanks dat er Nederlandstalige audio (Nederland versie) beschikbaar is vinden veel ouders met jonge kinderen het spijtig dat deze versies niet beschikbaar zijn.

Er komt ook kritiek uit de Vlaamse showbizz, zo deed acteur Sven De Ridder overlaatst een oproep in het VTM Nieuwe aan streamingdienst Disney+ (en Netflix) om ook te voorzien van Vlaamse audio, en ook taalcoach Wouter Deprez irriteert zich aan het ontbreken van de Vlaamse audio.

Disney+ BE communiceert al sinds de lancering dat het werkt aan het toevoegen van Vlaamse audio maar op dit moment is daar nog niks van te merken.

Screenshot: Disney+ website

About Post Author

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *